Darrerament esmorzem tard. Esmorzem tard, quan ja ho tenim tot a punt i sovint a punt de marxar de casa, acabant-nos la mossegada al mateix temps que tanquem la porta. Tot i així, per mi l'esmorzar és un plaer al qual no vull renunciar. Per això aquesta setmana he preparat un esmorzar de forquilla i, a més, sense gluten: pastís de ricotta i ametlles.
És un pa de pessic sense farina, untuós i suau, també feixuc, amb un trosset petit en tens prou per acompanyar el cafè. I bo. Moll bo, tot s'ha de dir. Per fer-lo necessites:
120gr mantega
200gr sucre
vainilla
ratlladura de pell de llimona
4 ous (separem els rovells de les clares)
240gr ametlla molta
300gr ricotta
ametlla i sucre glacé per decorar (opcional)
Batem la mantega amb el sucre i els aromes (vainilla i ratlladura de llimona al gust). Després hi afegim l'ametlla i el formatge i, un cop integrats, els rovells dels ous.
Pugem les clares i les hi afegim mesclant a poc a poc amb una espàtula perquè no baixin.
Greixem un motlle, hi passem la massa. Decorem amb les ametlles si volem i enfornem amb el forn calent a 160º durant 50min. Un cop fred podem afegir-hi sucre glacé si volem.
Ja us dic, esmorzar boníssim per agafar energies pel dia a dia.
I sense gluten!
I sense gluten!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió