Hola! Avui he posat aquesta recepta aquí perquè reconec que la faig més per esmorzar que per una altra cosa. Tot i això, la poso a petició popular després de penjar una foto a les xarxes d'unes hamburgueses espectaculars que ens vam fer l'altre dia a casa. Ja has encertat quina recepta és? Sí, avui he fet panets de llavors.
Com ja he dit, els faig normalment per esmorzar, però com a panet d'hamburguesa també estan espectaculars (o entrepà de mitja tarda, o berenar per emportar-se a l'escola...). Hi ha dues maneres de fer-los, la tradicional i la ràpida. T'explico primer el que necessites per fer-los i després les dues maneres. Per 4 panets per esmorzar (o 3 panets per hamburguesa) necessites:
100gr farina
7gr llevat sec de forner (o 20gr llevat fresc)
un pessic sal
1 cullerada sucre
25gr llavors de lli (optatiu)
25gr llavors de sèsam (optatiu)
75ml aigua
20ml oli de gira-sol
Posem tots els ingredients secs a un bol, els barregem una mica i fem un clot al centre. Si emprem llevat fresc, escalfem una miqueta l'aigua i l'hi desfem a dins abans d'incorporar-lo a la farina; sinó, posem el llevat amb la resta d'ingredients secs i hi afegim l'aigua i l'oli al clot que hem fet. Pastem fins a obtenir una massa que es pugui treballar bé (s'enganxarà, però podrem fer una bola), i la deixem reposar uns minuts a un recipient tapat amb film transparent (10-20min, mentre recollim els ingredients sobrants i netegem una mica la cuina).
Per a la versió tradicional: passem la massa a una superfície enfarinada i formem els panets. Els posem a la safata de forn i els tapem amb un drap de cuina net. Deixem que pugin fins a doblar el seu volum (entre 1 i 3 hores, depenent de l'ambient). Enfornem amb el forn calent a 200º uns 10-15min. Traiem del forn i deixem refredar a sobre d'una reixeta.
Per a la versió ràpida: necessitem bosses de forn ("bolsas de asar") que venen a supermercats (jo les compro al Mercadona). Passem la massa a una superfície enfarinada i formem els panets. Els posem a dintre de la bossa per enfornar ben separats, pensant que creixeran. Enfornem amb el forn FRED, posant la tempera a 200º. Els deixem 20-30min. Traiem del forn, de la bossa, i deixem refredar a sobre d'una reixeta.
Els podem guardar al congelador ja tallats per la meitat i en un moment tenim un esmorzar amb molta fibra i omega3 gràcies a les llavors, i que ens podem emportar a qualsevol banda. A més els pots farcir al teu gust: dolç, salat... fins i tot aguanten una hamburguesa ;)!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió