26/9/15

Una qüestió d'espai


Tenc un problema a la meva cuina: no m'hi caben més coses. Estic amenaçada si arribo a casa amb més atuells sense pensar abans a on els guardaré me'ls faran tornar a la tenda. A més a més, hi ha coses que em semblen molt bona idea al comprar-les i després es passen mesos i mesos acumulant pols. Això em va passar amb la gofrera. La vaig veure a Lidl, súper barata, una ganga; tampoc no feia massa embalum i al final me la vaig comprar. D'això deu fer al voltant de 5 mesos. Avui li he tret la pols i, a la fi, l'he estrenada! La pregunta que m'ha vengut al cap és: "perquè no ho vaig fer abans?" Fer gofres és molt més senzill del que sembla i surten boníssims!! A més es poden combinar amb mil coses... Tot i així, a casa m'han fet una reflexió: "la mateixa massa feta a la paella també està boníssima, i no necessitaves la gofrera". En fi, mentre hi hagi espai ;)

Gofres per esmorzar

Ingredients:
320gr farina
170gr sucre
15gr (un sobre) llevat químic
2 ous
300ml llet
180gr mantega desfeta
1 culleradeta vainilla

A un recipient gran posem els ingredients secs (farina, sucre i llevat) i reservem. Separem les clares dels rovells i batem aquests últims amb la llet, la mantega desfeta i la vainilla. Afegim aquesta mescla als ingredients secs. Per últim, pugem les clares i les hi afegim mesclant suaument amb una espàtula. 
Escalfem la gofrera (o la paella) i hi posem una quantitat de massa adequada perquè quedi tota la superfície tapada però no vessi. Cuinem uns 3min (2min per cada banda si els fem a la paella), traiem i combinem amb el que més ens agradi: melmelada, mel, gelat, xocolata...

Gofres para desayunar

Normalment els gofres es mengen calents, però he de dir que freds d'un dia per l'altre estan boníssims també, i si les poses cinc minutets a la torradora o a la paella ja... mmmm... A mi com més m'agraden és amb la melmelada de prunes que ja vaig publicar al blog, combinen a la perfecció. I tu, amb què els menjaries?

1 comentari :

  1. Jo sempre me'ls menjo empolsats amb sucre glaç! Boníssims!!!

    PD: Personalment trobo que tenen un gust força diferent si estan fets a la paella o amb la gofrera. M'agraden més els de gofrera a mi!!!

    ResponElimina

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió