19/9/15

Menjar amb els dits


Ja saps que m'encanta menjar i que m'encanta el dolç, però encara trobo que hi ha una cosa molt més plaent: menjar amb els dits. Agafar amb les teves mans un trosset del què sigui, menjar-te'l com mig d'amagat, com di fessis alguna malifeta i llepar-te els dits tot somrient. És quan veig sortir a la nena que porto a dins, que tots portem a dins. 
Per això la recepta d'avui, un brioix amb nutella per llepar-se els dits ;)

Brioix amb nutella per esmorzar

Per preparar-lo necessites:

280gr farina
25gr sucre
5gr sal
7gr llevat sec de forner (o 21gr llevat fresc)
70ml llet
2 ous i un rovell més
125gr mantega
Nutella al gust

Primer de tot, posem tots els ingredients secs a un bol i els mesclem. Si en comptes de llevat sec emprem llevat fresc, el desfem amb la llet una mica calenta i reservem.
Afegim la llet al bol on tenim els ingredients secs i després hi afegim els ous i el rovell de més i pastem a mà o amb els ganxos de la batedora. Quan tinguem una massa homogènia hi anem afegint a poc a poc quadradets de mantega fins que s'hagi integrat completament i tinguem una massa que es desenganxa del bol. 
Enfarinem una superfície plana i neta i hi estirem la massa a sobre formant un rectangle d'uns 40x30cm. Repartim Nutella (o la crema de cacau i avellanes que més t'agradi) per sobre i, després, tallem la massa amb la xocolata per sobre en 6 tires. Posem les tires una sobre l'altra i tallem transversalment per obtenir 4 o 5 quadrats. Greixem el motlle i col·loquem els quadrats un al costat de l'altre com si fossin llibres. Aquesta manera de tallar i col·locar la massa fa que un cop fet el brioix es puguin separar els trossos fàcilment amb els dits sense necessitat de tallar-lo amb un ganivet, també es pot simplement enrotllar la massa.
Deixem el motlle amb el brioix a un lloc càlid però no massa (si passa dels 25º la mantega es desfarà i no quedarà bé) aproximadament una hora, hora i mitja, fins que hagi tovat. 
Escalfem el forn a 180º i enfornem entre 20 i 30 min.

Brioche de nutella para desayunar

El traiem del motlle i ja està a punt per que agafem un trosset, i un altre, i un altre... espero que et duri tota la setmana, el meu ha volat!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió