_________________________________________________________________________________
No havia fet mai gató d'ametlla. Li tenia respecte a aquesta coca. És molt típica d'aquí, de Mallorca, i no sé per què pensava que era molt complicat de fer. Oh, sorpresa! Quan m'animo a fer-la descobreixo no sols que és molt senzilla sinó que a més a més és molt ràpida de fer. Les meves noves postres exprés: gató d'ametlla; només cal afegir-hi un bon gelat...
9 ous, separem clares i rovells
275gr sucre
275gr ametlla molta
Batem els rovells amb el sucre i quan hagi doblat el seu volum hi afegim l'ametlla i ho batem tot junt.
Pugem les clares i les afegim a la mescla anterior. Ho mesclem tot a poc a poc amb una espàtula (paciència en aquest moment). Enfornem amb el forn calent a 180º i en 20/25min ho tenim a punt!
De veritat us ho dic: proveu aquesta recepta ja! Bo, ràpid, sense gluten i tradicional, què més volem?
Hola Bea, una pregunta, la farina d'ametla l'has trobat enlloc? O la fas tu? Merci!
ResponEliminaFaig servir normalment ametlla molta de la marca 'capó' o directament la de la marca 'hacendado'. La 'capó' és més fina, surt més esponjós.
ResponEliminaOstres, jo s'altre dia vaig anar al Mercadona a cercar-ne i no n'hi havia, tornaré a mirar. Mil gràcies!!
ResponElimina