27/9/17

Aquí no es tira res

És una de les meves màximes: llençar el mínim de menjar possible. Aquesta recepta dolça és tradicional d'aquí de Mallorca, la pots trobar a tooootes les cartes de tooots els restaurants mallorquins i és, també, una recepta d'aprofitament: púding d'ensaïmada. A més, m'ha passat com amb el gató: sorprenentment fàcil i ràpida de fer.

Receta tradicional mallorquina de puding de ensaimada

Necessites:

6 ous
200gr sucre
1l llet
canyella i ratlladura de llimona al gust
2 ensaïmades petites del dia anterior
caramel (100gr sucre)

Batem bé els ous amb el sucre, la llet, la canyella i la llimona. Esmicolem les ensaïmades amb les mans i hi fiquem els trossets a dins. Deixem reposar uns 15min.
Mentrestant, fiquem una safata al forn on hi càpiga el motlle que emprarem per fer el púding amb la quantitat d'aigua suficient per, quan fiquem el motlle de púding a dins, el cobreixi més o menys fins a la meitat. Posem a escalfar el forn a 180º.
Mentre el forn s'escalfa, preparem el caramel. A una paella repartim bé el sucre i posem al foc, sense tocar-lo ni remoure, fins que torni caramel líquid. El passem al fons del motlle del púding.
Un cop el forn estigui calent, passem la mescla del púding al motlle i enfornem uns 40-50min.
Traiem, deixem refredar, desemmotllem i acabem de refredar a la nevera.


Recepta tradicional mallorquina de puding d'ensaimada

Unes postres tradicionals magnífiques!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió