17/2/15

Tartaletes de llimona

Avui tenc una recepta d'aquestes que serveixen per mil coses: la recepta de la massa sablé. És una massa cruixent que s'utilitza sobretot per fer bases de tartes tipus "pie", és a dir, tipus tartaletes, grans o petites. No és difícil de fer i es pot combinar amb milers de sabors. En aquest cas jo l'he feta en forma de mini tartaletes i les he farcit amb curd de llimona casolà.

Tartaletes de llimona


Per la base de massa sablé necessitem:
125gr farina
75gr mantega freda
25gr sucre glas
1/2 culleradeta vainilla
1 ou

Comencem tallant la mantega a daus i mesclant-la amb la farina i el sucre fins que quedi una sorra fina. La millor opció és fer-ho amb les mans directament. Després hi afegim l'ou batut i amassem fins format una bola. Si està molt tova la deixem uns minuts a la nevera, sinó, l'estirem entre dos papers de forn amb un gruix de mig centímetre més o menys. Es pot fer més fina i queda molt més cruixent, però has d'anar alerta perque també es trenca molt fàcilment. Fiquem la làmina de massa a la nevera 10 minuts i després la posem al motlle, la tapem amb film i la deixem a la nevera 30min més. Passat aquest tems, piquem la base amb una forquilla i la fiquem al forn amb un paper de forn a sobre amb pes (llegums, arròs...) a 170º . Passats 10min retirem el paper amb el pes i enfornam uns 20-30min més. Traiem la base i deixes que refredi.

Ara ja la podem farcir del que volguem!

Tartaletes de lemond curd casero




2 comentaris :

  1. Que buena pinta tienen esas tartaletas!! Nos apuntamos la receta.

    Enhorabuena por el blog!!

    Te dejamos nuestra web si no te importa: FormyCake

    Un saludo

    ResponElimina
  2. Gracias! Me he pasado por vuestra web, tenéis de todo!

    ResponElimina

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió