La pasta de full no és difícil de fer, només fa falta tenir temps. Potser darrerament la dic molt aquesta frase, deu ser que m'he adonat que la reposteria és paciència i fer les coses amb carinyo... Les receptes que més temps porten són les que em proporcionen major satisfacció un cop acabades.
Per la pasta de fulls només necessites quatre ingredients:
500gr farina
10gr sal
250ml aigua freda
375gr mantega freda per fer el plegat
Primer fem la massa amb farina, sal i aigua, amassant fins que pogueu fer una bola de massa que no s'enganxi però que tampoc s'estira molt. Un cop tenguem la bolla, l'estirem i l'aplanem sobre una safata que hem enfarinat una mica perque no s'enganxi. La tapem amb film transparent i la fiquem a la nevera una hora.
Mentrestant, tallem la mantega en làmines de mig centímetre, més o menys, i formem un quadrat amb elles a sobre d'un paper de forn; tapem amb un altre paper de forn i aplanem amb el corró perque no quedin foradets entremig i formi una capa uniforme. La fiquem a la nevera i esperem fins que la massa estigui a punt.
Un cop a passat l'hora de repòs, estenem la massa perque faci més o menys el doble del que fa el quadrat de mantega. Posem la làmina de mantega a sobre de la massa de manera que quedi un rombe dins d'un quadrat. Plegarem les puntes del quadrat de massa sobre el rombe de mantega i quedarà com un sobre.
Estirem amb el corró fins formar un rectangle i farem amb ell un plegat simple: plegarem aquest rectangle en tres com si fos un llibre, un terç plegat sobre el centre i l'alre terç a sobre del primer. L'emboliquem amb paper plàstic transparent i el fiquem a la nevera mitja hora.
Quan el traguem de la nevera girem el rectangle, estirem la massa cap als costats oberts un altre cop i el tornem a plegar de la mateixa manera. Tornem a ficar a la nevera ben tapat amb film transparent mitja hora més.
Repetim aquest pas tres vegades més, fent en total cinc plegats simples. L'últim cop la massa ha d'estar una hora a la nevera.
Aneu alerta i enfarineu la superfície de treball perque no s'enganxi cada cop i tapeu bé la massa cada cop que la fiqueu a la nevera.
Ara ja tenim la massa feta. Només falta formar les palmeretes. Estirem la massa deixant-la amb un gruix de mig a un centimetre de gruix. Pintem la massa amb un pinzell amb aigua (compta no passar-se!) i hi posem sucre per damunt. Tallem tires d'uns 7-10cm d'ample i enrosquem els dos costats cap al centre. Amb un ganivet esmolat, fem un tall cada mig centímetre més o menys i ens sortiran les palmeretes. Escalfam el forn a 180º. Mentrestant escampem sucre a sobre de la safata del forn i hi col·loquem les palmeretes (compte! creixen, així que deixeu espai). Un cop col·locades les palmeretes tornem a escampar sucre i les enfornem 10min. Les traiem i, amb compte per no cremar-vos, les girem i enfornem un altre cop 10min més.
Les traiem, les deixem refredar i ens les mengem!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió