----
Això de voler tastar les receptes abans de publicar-les fa que vagi una mica tart. Aquest any he fet el roscón jo mateixa, porta temps però és més fàcil del que pensava.
Vaig trobar la recepta i un pas a pas molt detallat a la web de receptes Roscón de reyes. Aquí mateix us explico el procès que vaig seguir jo, amb retocs de quantitats i ingredients.
Necessitem:
Massa mare:
7'5gr llevat de panaderia fresca
50ml llet semi-desnatada
75gr farina de força
Desfem el llevat amb la llet a temperatura ambient i incorporem la mescla a la farina. Ho mesclem amb els dits fins que tenim pasta enganxosa però que permet que en fem una bola. La deixem a un bol tapada amb film un parell d'hores. Ha de crèixer el doble del que era.
Roscón:
Massa mare
1 ou
250gr farina (a la recepta original en posava menys, vaig haver-ne d'afegir)
25ml llet semi-desnatada
60gr mantega
60gr sucre
1 pessic de sal
1 culleradeta de moscatell
1 cullerada d'aiga de tarongina ("azahar")
Ratlladura de llimona i taronja al gust
Canyella al gust
Batem l'ou amb el sucre, la sal, la canyella, el moscatell, la tarongina, la llet, la ratlladura de taronja i llimona i la mantega en pomada. Possem en un altre recipient la farina i anem afegint la mescla anterior a poc a poc. Quan està gairebé integrada afegim la massa mare. Amasem una bona estona fins que tenguem una massa uniforme que es desenganxa fàcilment. La deixem a un recipient tapada amb flim transparent o amb un drap humit un parell més d'hores. Ha de crèixer el doble un altre cop.
Quan hagi crescut l'amassem suaument i formem el roscón i, de nou tapat amb un drap, el deixiem crèixer un parell més d'hores.
Un cop passat aquest temps, el pintem amb ou i el decorem, jo ho vaig fer amb ametlla filetejada i sucre, i ho fiquem al forn escalfat a 180º uns 25 minuts. Fiquem també un recipient amb aigua al forn perquè hi hagi més humitat i roscón surti més esponjós. Abans de treure'l del forn el deixem uns minuts amb la porta oberta perque el canvi de temperatura no sigui tan brusc.
Com que volia farcir-lo, el vaig fer d'un dia per l'altre perque s'assentés la massa. El vaig obrir i el vaig farcir de nata muntada. Boníssim!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió