17/1/15

Esmorzar dolç i salat: pa de motlle de sagó

Trescant per internet buscant un nou bon esmorzar vaig anar a trobar una recepta de pa de motlle del llibre "Pan casero" d'Iban Yarza al blog de The Sweetest Taste. Tot i que fa una pinta espectacular encara li volia fer una altra volta, així que, com sol ser el meu costum, vaig canviar la recepta per fer-lo integral. De fet, us haureu adonat que des de que han passat les festes estic una mica obsessionada en afegir fibra a la meva dieta, creis-me, ho necessit. Així que al final, seguint els consells de Francisco Tejero, vaig fer un pa de motlle de sagó (en castellano "salvado", puntualitzo perque ho he hagut de buscar).


Pa de motlle amb sagó

Els pans alts en fibra pugen menys però també conserven més la humitat, per tant, duren més. Per fer aquest necessites:

1) Fer el preferment d'un dia per l'altre (*consell: fer-lo el dia abans de fer el pa a la tarda/nit) amb:

80gr farina de força
20gr sagó
un pessic (0'5gr) llevat sec de forner (o 1,5gr de llevat fresc)
60ml aigua

Mesclem bé la farina amb el sagó (posant-los al mateix recipient i sacsejant-lo basta). Escalfem l'aigua una mica i hi desfem el llevat. Fem un foradet al mig de la farina i hi afegim l'aigua. Mesclem tot i amassem uns 5minuts. Queda una pasta enganxosa però que es deixa fer una bolla. Tapem el recipient amb paper film i deixem tovar 1h/1h30min. Quan vegem que ha augmentat més o menys fins al doble del seu tamany el fiquem a la nevera tota la nit.


Pan de molde de salvado

2) Fer la massa l'endemà amb:

240gr farina de força
60gr sagó
100gr aigua
100gr llet
30gr mantega
15gr sucre
6gr sal
2gr llevat sec de forner (o 6gr llevat fresc)

Primer de tot mesclem la farina amb el sagó com hem dit abans. Desfem el llevat amb una mica de l'aigua o la llet que haurem escalfat un poc i, fent un clotet al mig de la farina, hi afegirem la resta d'ingredients i el preferment. *Consell: la mantega millor si està molt tova, a punt de desfer-se però sense fer-se líquida.
Mesclem tot i amassem uns 10min. Deixem repossar 10min tapada amb un drap net i l'amassem 10min més i la deixem tapada un altre cop unes 2-3h. 

Desayuno salado con pan de molde de salvado

3) Passades les 2-3hores, quan hagi tornat a doblar el seu volum, aixafem una mica la massa amb les mans i li donem forma de cilindre. La possem al motlle, normalment un motlle de plumcake, rectangular i amb les parets altes, i l'hi deixem tapada amb el drap 2h-2h30min més. 

4) Escalfem el forn a 220ºC i enfornem el pa uns 30min.

Desayuno dulce con pan de molde de salvado

Resumint: fem el preferment la nit d'abans; l'endemà fem la massa afagint-hi el preferement (que no se t'oblidi!); la deixem tovar fins que faci el doble del seu volum (2-3h) i la passem al motlle on seguirà tovant (2h-2h30min); enfornarem 30min a 220ºC; traiem i deixem refredar. 

Només falta montar-nos un esmorzar a mida afegint-hi el que més ens agradi, dolç o salat ;)!

Desayuno sano con pan de molde integral casero





Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió