24/1/15

Cookies de caramel i xocolata

I diràs, cookies? Galetes de tota la vida! Sí, però no. Avui he escrit cookies perque per a mi les cookies són aquestes típiques galetes americanes, rodones, amb trocets de mil coses bones imaginables i ben grans.

Típiques cookies americanes amb caramel i xocolata per esmorzar

A més, avui hi ha recepta doble, perque porten salsa de caramel i també l'he feta jo. I com que millor que comencis per la salsa de caramel, aquí tens la recepta que vaig trobar a una web fantàstica que es diu Two peas and theri pot, l'he traduïda i passat les mesures a grams perque sigui més senzill:

200gr sucre
85gr mantega tallada a daus a temperatura ambient
120ml nata
1 cullerada de postres sal (si teniu Maldon millor)

Aquesta recepta no és difícil, però requereix atenció i que ho tenguis tot a punt i preparat abans de començar. Ho tens tot? Va que t'esper. Ja? Perfecte, doncs ara a un cassó posem el sucre i escalfem al foc remenant bé perque el sucre es desfaci; un cop està líquid deixem de remenar i deixem que el caramel agafi un color torradet. Alerta! Aquí és quan remenant amb massa ànims ens esquitxem de caramel i ens cremem o ens despistem un moment i se'ns ha cremat. Molta atenció. 
Quan ha agafat un color àmbar una mica fosc o, si teniu termòmetre de sucre, ha arribat als 175º, hi afegim amb compte la mantega. Alerta amb les esquitxades. Anem mesclant fins que es desfaci i retirem del foc.
Ara, a poc a poc i amb compte, hi afegim la nata tot removent i, quan estigui ben mesclada, la sal. 
Deixem la salsa refredar uns 5min al mateix cassó i després la passem a un pot de vidre, tapem i deixem que acabi de refredar a temperatura ambient. Un cop freda la fiquem a la nevera i la hi podem guardar durant un mes. Es possible que a dalt de tot es faci una capa més blanca en refredar-se, és el greix que sobra, l'hi traiem amb una cullera i llestos!

Galletas de caramelo y chocolate

Ara sí, les galetes! Amb aquesta recepta surten unes 25-30 galetes grandetes, d'aquestes per menjar només una cada vegada. Veuràs que les quantitats són rares perque a la recepta original estava tot mesurat en cups i jo ja ho he passat a grams que em sembra que aquí ho tenim més per mà. Necessitem:

227gr mantega en pomada (toveta)
175gr sucre
175gr sucre moré
2 ous
1 1/2 cullerades vainilla
90gr salsa de caramel
400gr farina
9gr bicarbonat
Xips de xocolata i sal (millor sal gruixuda o maldon) al gust

Batem junts el sucre i la mantega i hi afegim els ous un a un i la vainilla. Un cop integrat hi afegim la salsa. Després anem afegint la farina amb el bicarbonat a poc a poc. Queda una massa bastant enganxosa, és normal. 
Escalfem el forn a 180º. Preparem una safata amb paper de forn i repartim cullerades de massa a sobre. Cada cullerada es convertirà en una galeta, això vol dir que s'expandeixen un cop les enfornem. Jo només en posava cinc cada fornada, ben separades a la safata del forn. Bé, un cop hem posat les cullerades de massa a la safata, les aixafem una miqueta amb els dits (no molt) i hi repartim troces de xocolata i sal al gust. Enfornem uns 12-15min, traiem del forn i deixem 5min més les galetes a la safata calenta. Després les passem a una reixeta i deixem que refredin (alerta! Quan estan calentes són molt toves).

Un cop fredes les pots guardar a una capsa de llauna o te les pots anar menjant de tres en tres de bones que són!


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió