18/6/16

Bellesa efímera

Una bellesa efímera, això són aquestes postres. El seu nom en anglès és "Triffle" i no té traducció. No és ni una trata, ni un pa de pessic, ni una crema ni l'he pogut encabir en cap categoria de postres en concret. Són unes postres que s'ha de fer en un recipient transparent per poder apreciar la seva bellesa, alternant capes i capes d'altres combinacions de postres que t'imaginis: pa de pessic, crema, nata, fruita, galetes, mousse... De veritat que queda admirablement bé al seu bol transparent, quan pots veure totes les capes de diferents colors. Ara, un cop l'has de servir, la bellesa s'ha acabat. No hi ha manera de poder servir un triffle i que quedi bé al plat, acabes amb un batibull de coses dolces la combinació de la qual pot fer-te plorar de gust. 
En aquest cas, el triffle que he preparat és de brownie, crema de maduixes, coulis de maduixa i nata. M'he quedat amb les ganes de posar-hi també maduixes fresques, però ja m'havia quedat sense. Aquí el teniu, les fotos no li fan justícia.


Comencem amb el brownie:

140gr xocolata negra
50gr mantega
50gr sucre morè
1 ou
35gr farina

Desfem la xocolata i hi afegim la mantega. A un altre recipient, batem el sucre amb l'ou i, després, hi afegim la farina. Finalment incorporem la xocolata amb mantega. Passem a un motlle greixat i enfornem amb el forn calent a 180º uns 20min.

Per la crema de maduixes necessites:
3 ous
1 rovell
250gr sucre
700gr maduixes netes
2 cullerades "Maizena" (opcional)

Triturem les maduixes i les posem al foc amb el sucre. Quan el sucre s'hagi desfet i comenci a bullir,  retirem del foc i hi afegim els ous batuts removent enèrgicament perquè no quallin. Tornem a portar al foc baix i continuem removent fins que espesseixi (uns 20min). Si tot i així no espesseix, podem afegir dues cullerades de "maizena".

Ja només ens falta fer el coulis de maduixes, muntar la nata i reservar-ho tot fins que refredi. Un cop fred, col·loquem una capa de brownie, una de crema, coulis i nata; així successivament fins a acabar amb les diferents elaboracions. Deixem a la nevera mínim 2 hores i servim ben fred.


També es pot fer només amb fruita, més sa, o combinant diferents sabors de pans de pessic, cremes, etc. Quin és el teu triffle? N'ha fet mai? Què hi posaries?

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió