23/5/16

Pa i vacances


Marxo de vacances! Per això aquesta recepta arriba una mica tard, però arriba. Com ja vaig comentar no fa gaire, m'he aficionat als pans "amb sorpresa" i t'asseguro que aquest no defrauda. Fes una ullada i ja m'explicaràs que et sembla aquest pa de canyella.


La base és la mateixa que pel pa de motlle amb llavors, aquí tens la recepta.

Els ingredients per la massa mare són:

100ml aigua
20gr llevat fresc o 7gr llevat sec de forner
1 culleradeta sucre
130gr farina de força

Desfem el llevat i el sucre en aigua teba. Hi afegim la farina i pastem. Deixem reposar la pasta a un recipient tapat amb paper plàstic transparent a un lloc càlid fins que dobli el seu volum (30min-1h).

Mentrestant podem anar preparant la resta d'ingredients:

250ml aigua
2 cullerades oli d'oliva
1 culleradeta sucre
500gr farina de força 

I pel farciment:
2 cullerades canyella en pols
2 cullerades sucre 
1 cullerada farina


Mesclem l'aigua, l'oli i el sucre. Afegim la massa mare i després, a poc a poc, la farina. Pastem fins a obtenir una pasta que es pot treballar sense enganxar-se massa a les mans. Posem a un recipient i tapem amb paper plàstic transparent per deixar pujar, un cop més, fins que dobli el seu volum (30min-1h). Passat aquest temps, aplanem la pasta, formant un rectangle tan llarg com el motlle que emprarem i s'una amplada que ens permeti enrotllar-lo. Hi escampem a sobre la canyella, el sucre i la farina barrejades, enrotllem i passem al motlle greixat. Deixem que pugi, un cop més, fins a doblar el seu volum (30min-1h). Enfornem amb el forn calent a 200º uns 30min.


Ja el tens! Ara estaré dues setmanes fora, espero tornar amb energies renovades i moltes més receptes. Mentrestant pots seguir les meves peripècies vacacionals a Instagram (@dosladdictes). Igualment no vull marxar sense recordar-te que encara queden places pel campus d'estiu, però no crec que durin gaire, així que ja no dubtis més i que s'hi apuntin els mini xefs.


Fins aviat!

Cap comentari :

Publica un comentari

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió