Sí, morenet. Així m'ha quedat el pa de pessic de mel per esmorzar aquesta setmana. És el que passa quan et despistes, el bebè plora, no sents l'alarma del forn i de sobte recordes: "ai! l'esmorzar!". Per sort aquesta vegada només m'ha passat cinc minuts i, tot i que ha quedat un poc torrat, està boníssim igual.
És, com ja he dit, un pa de pessic de mel al que normalment hi afegeixo algun fruit sec per fer-lo encara més bo. Aquesta vegada aranyons secs, tal qual, sense hidratar ni res. Han quedat fantàstics. Els ingredients que necessites són:
75gr sucre
100gr mel
150gr oli de gira-sol
1 iogurt
1 ou
1 culleradeta vainilla
300gr farina "bizcochona"
15gr (1 sobre) llevat químic
1 culleradeta bicarbonat
1 culleradeta canyella
125gr aranyons secs (o nous, o festucs o el que més t'agradi)
A un recipient batem l'ou amb el sucre. Hi afegim la resta d'ingredients humits: la mel, l'oli, el iogurt i la vainilla. Un cop ben integrats hi afegim de cop la resta d'ingredients: farina, llevat, bicarbonat, canyella i aranyons, que haurem barrejat prèviament. Mesclem amb una espàtula fins que la farina s'hagi integrat. Greixem un motlle i hi passem la mescla. Enfornem amb el forn calent a 180º uns 25-30min.
És un pa de pessic diferent, amb el punt de la mel, i a més que pots fer-te al teu gust afegint-hi el que més t'agradi, gairebé com un plum cake. Tancant a un recipient hermètic et pot durar tota la setmana, si superes la temptació de repetir sense parar ;)!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió