13/2/16

Temps



Hi ha receptes amb elaboracions difícils. Hi ha receptes amb ingredients estranys, que no saps on trobar. Hi ha receptes que amb les que s'han de controlar les quantitats al mil·lilitre, els minuts de repòs, o la temperatura exacta del forn. En aquesta recepta, el més important és tenir temps. No s'ha d'estar molt pendent de què
 passa exactament en aquest temps, però és necessari organitzar-se bé. Per això el primer que t'explico és el procés. Ah! Per cert, encara no t'ha dit què cuinam. Avui, brioix amb xocolata. Un que gairebé sembla el pa amb xocolata que menjàvem de petits i el record ha mitificat; però molt més esponjós.

Brioix amb xocolata per esmorzar


 El procés és el següent: 
1.- Mesclar els ingredients i pastar: 40-50min
2.- Deixar reposar 30min sense tapar
3.- Posar a un recipient tapat amb paper film transparent i deixar a la nevera 20-24hores
4.- Formar les peces: 20min
5.- Deixar pujar fins a doblar el seu volum: 1h30min-2h
6.- Enfornar 10min durant cada fornada

Ara sí, els ingredients:
300gr farina normal
50gr farina de força
un pessic de sal
50gr sucre
7gr de llevat sec de forner o 20gr llevat fresc
4 ous freds
1 rovell
220gr mantega freda
150-200gr xocolata

Posem la farina a un recipient i fem un forat al centre. Ens imaginem un triangle sobre la farina i posem la sal a un vèrtex, el sucre a l'altre i el llevat a l'altre. Si utilitzem llevat sec, l'haurem de desfer abans en 2 o 3 cullerades d'aigua tèbia. Al centre hi posem els ous i el rovell. Pastem amb les mans o amb els ganxos de la batedora fins a obtenir una pasta. Tallem la mantega a daus petits i l'hi anem afegint en dues o tres tandes. Aconseguirem una pasta que es desferra del recipient però encara és una mica enganxosa. Passem la pasta a sobre d'una safata i la deixem reposar durant 30min.
Passat aquest temps, la posem en un recipient enfarinat i la tapem amb film transparent. La fiquem a la nevera i la hi deixem entre 20 i 24hores, no més.
Després del repòs, formem una bola i la partim per la meitat. Partim cada meitat en un quart i cada quart en 4 peces més. Els donem forma arrodonida i les passem per sobre la xocolata picada per una cara. Enrotllem perquè la xocolata quedi a dins i les deixem a la safata del forn, tapades amb un drap net, fins que doblin el seu volum. 
Els pintem amb ou i els enfornem amb el forn a 190º uns 8-10min.

Briox con chocolate para el desayuno

Surten 16 brioixos d'uns 50-60gr. Boníssim i esponjosos, es poden menjar acabats de fer, guardar a un recipient hermètic o congelar-los en comptes de ficar-los al forn. En qualsevol cas tendràs un esmorzar durador i fantàstic per acompanyar el cafè amb llet.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió