20/2/16

Mesclar, canviar i reinventar


  Mesclar, canviar i reinventar. Això és el que jo faig amb les receptes. En miro tres o quatre, trio el que m'agrada, barrejo i provo. He de dir que darrerament ha donat bons resultats, però has d'anar amb cap i saber per on et mous. L'última recepta que he tret així és la d'avui. T'enrecordes de les pastes de carabassa? Doncs he fet unes semblants però de poma i pera, t'animes?


Per fer aquestes galetes de poma i pera l'ingredient principal i diferenciador és la compota d'aquestes dues fruites. T'explico com es fa en un moment; necessites:

125gr poma pelada i sense cor (1 poma)
125gr pera pelada i sense cor (1 pera)
1 branca canyella
20gr sucre
50ml aigua
Si vols pots afegir altres aromes: pell de llimona, cardamom, clau... el que t'agradi.

Posem tots els ingredients a una olla petita i portem al foc fort fins que bulli. Quan comenci a bullir, baixem el foc i cuinem destapat uns 30min, tot removent perquè no s'enganxi. Veuràs que surt poca quantitat (la que necessitem per les galetes). Si en vols fer més només has d'augmentar els ingredients de forma equivalent.
Normalment, la compota es cou menys i es menja la fruita més sencera. Com que lal volem per les galetes, deixarem que la fruita es vagi desfent fins a obtenir una textura com de melmelada. Deixem refredar abans d'utilitzar-la.

Així, per les galetes emprarem:

110gr mantega
180gr sucre
75gr compota de poma i pera
1 ou
canyella en pols al gust
320gr farina

Batem la mantega, el sucre i la compota amb la batedora de varetes fins a obtenir una pasta esponjosa on no podem distingir un ingredient de l'altre. Afegim l'ou i la canyella i, un cop ben incorporat, la farina. Podem utilitzar una mànega per donar forma a les galetes o una cullera per repartir la pasta a sobre de la safata del forn. En aquest cas jo he estrenat una pistola de pasta que em van regalar pel meu cumple, tot i que encara no la tenc gaire per mà.
Enfornem amb el forn calent a 170º uns 10min.


Avui una recepta dos en un una mica enredosa, per la compota bàsicament. Se m'ocorre que si no tens temps o no et ve de gust fer la compota pots afegir simplement la mateixa quantitat de la melmelada que més t'agradi. No ho he provat, però no veig perquè no ha de sortir boníssim igualment. 
Tu de què les faries?

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió