24/2/16

Súper natural

Avui una recepta natural com no n'hi ha d'altra: iogurt. N'has fet mai? Jo pensava que hauria de fer uns quants intents abans d'aconseguir un iogurt ja no bo, sinó que es deixés menjar, que és diferent. La veritat és que només l'he fet dos cops, un d'ells amb els nens de GastroSpacio, i ambdós resultats han estat molt dignes.

El primer cop que vam fer iogurt va sortir un iogurt bastant compacte però, com que el vam deixar quallar a una olla en comptes d'en potets individuals, en treure'l el vam batre una mica. Tampoc vam posar sucre ni cap edulcorant, així que el vam mesclar amb melmelada, mel o sucre blanc o morè a l'hora de menjar-lo. Aquí, al blog de GastroSpacio, pots veure com ho vam fer.

Recepta de iogurt casola

Aquest últim cop ho he fet d'una altra manera. La veritat és que ha sortit un iogurt molt cremós, i aquest cop sí que l'he fet edulcorat. Per fer-lo necessites:

150gr iogurt natural (és el que aporta els bacteris que fan que la llet es transformi en iogurt)
1l llet (no val semi ni desnatada)
2 cullerades grans de sucre (jo vaig emprar 1 de postres de sacarina líquida)
Un termòmetre de cuina t'anirà molt bé, si no en tens, també t'explicaré com fer-ho a ull

Escalfem la llet a una olla fins a arribar als 50º. Batem el iogurt amb l'edulcorant o el sucre i l'hi afegim a l'olla, batent bé perquè el iogurt es barregi amb tota la llet. Si no tens termòmetre, deixa la llet a l'olla fins que comenci a bollir. Llavors para el foc i deixa refredar fins que puguis tocar la llet amb el dit i mantenir-lo a dins sense cremar-te. Més o menys aconseguiràs la mateixa temperatura.

Repartim la mescla en pots individuals o la deixem a l'olla. A partir d'aquí hi ha diferents possibilitats per mantenir la mescla a 45º més o menys:

- El que jo vaig fer va ser escalfar el forn mentre preparava el iogurt amb la safata del forn a dins. Apagar-lo en tenir el iogurt repartit als potets individuals. Posar els potets a la safata del forn i tapar-los bé amb alguns draps. Deixar-los tota la nit i l'endemà refrigerar abans de menjar.
- La propera prova que vull fer és posar els potets ben tancats al rentavaixelles i fer un rentat a 45º. Deixar la porta tancada tota la nit i l'endemà en teoria estan a punt per refrigerar i menjar. Quan ho provi t'ho explico.

Aquests iogurts duren una setmana a la nevera i es poden reutilitzar fins a 10 vegades per seguir fent iogurt. Ja estic pensant fer-los amb algun coulís de fruites, mesclar-los amb xocolata, amb galetes... nyam! Amb què els faràs tu?

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió