Sofà i manta, ron i cola, llet i galetes. Són algunes de les combinacions perfectes que se m'acudeixen ara mateix. Fa poc he trobat una altra: xocolata i caramel salat. D'això són els brownies d'avui.
La crema de caramel salat la pots comprar feta o fer-la tu amb:
90gr mantega
400gr sucre
200ml nata
1 cullerada sal
Posem el sucre a una paella i deixem que es desfaci tot removent fins a obtenir un caramel dauradet. Hi afegim molt a poc a poc i anant molt alerta la mantega a daus. Traiem la paella del foc i hi afegim la nata molt a poc a poc, que no esquitxi, compte amb cremar-se, sense parar de remoure. Hi afegim la sal. La pots guardar a un pot a la nevera durant molt de temps (jo l'hi he arribat a tenir més d'un any).
Per fer el brownie necessites:
75gr xocolata negra
45gr mantega
2 ous
100gr sucre morè
1 pessic sal
50gr farina (millor si és de força, però no és imprescindible)
4 cullerades grans salsa de caramel salada
A una cassola desfem la xocolata amb la mantega. Traiem del forn i deixem que baixi la temperatura. Mentrestant batem els ous amb el sucre. Hi afegim la xocolata amb la mantega i, després la farina i la sal. Per últim hi afegim la salsa de caramel. Passem la massa al motlle triat i enfornem amb el forn calent a 160º uns 30min.
Jo els he preparat així, petits, per acompanyar el cafè o treure la rusca de mitja tarda d'una mossegada. T'animes?
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió