7/11/15

Esmorzar a l'americana o a la sueca?

Avui tenim un altre esmorzar per fer d'asseguts i gaudint de bona companyia si pot esser. En això tothom està d'acord. En el que no s'aconsegueixen posar d'acord és en si aquest dolç és americà o suec. Avui rotllets de canella, més coneguts com a cinnamon rolls.

Recepta de rotllets de canyella per esmorzar

Jo els he fet tots junts en un motlle rodó i els vaig desferrant a mesura que els vaig menjant però també es poden fer individuals utilitzant un motlle per fer magdalenes i ficant cada rotlles a un dels forats del motlle.

Els ingredients que necessites són:

275gr farina + 70gr que reservarem
50gr sucre blanc
1 pessic sal
7gr llevat sec de forner (o 21 de llevat fresc)
120ml aigua
60ml llet + 25ml pel glacejat
45gr mantega per la massa + 45gr mantega pel farcit
1 ou gran
1 cullerada i mitja canyella
50gr sucre morè
120gr sucre glacé
1 culleradeta vainilla

Comencem fent la massa:
A un recipient posem la farina, el sucre blanc, la sal i el llevat si és sec. Si emprem llevat fresc l'incorporarem més tard.
A un altre recipient posem la mantega, la llet i l'aigua i escalfem fins que la mantega es desfaci i la mescla estigui ben calenta. Ho podem fer al microones o al foc. Si emprar llevat fresc ara és el moment d'incorporar-lo.
Tirem els ingredients líquids a sobre dels sòlids i pastem. Quan estigui tot integrat hi afegim l'ou i, finalment, anem afegint la farina que teníem reservada a poc a poc fins a obtenir una massa que es desferra del recipient. Si no és necessari afegir tota la farina, no l'afegim.
Deixem reposar la massa dins un bol tapat amb plàstic transparent a un lloc càlid fins que dobli el seu volum (més o menys 30min). 

Receta de rollos de canela para desayunar

Passat aquest temps, estirem la massa fins a formar un rectangle de més o menys 30x40cm. Desfem els 45gr restants de mantega i pintem la superfície del rectangle. Si sobra mantega, la reservem per greixar el motlle. Mesclem la canyella i el sucre morè i repartim la mescla sobre la massa amb mantega. Enrotllem la massa i la tallem en 18 trossets iguals. Greixem un motlle de 20-25cm i hi col·loquem els rotlles a dins. Tapem amb plàstic transparent i deixem pujar a un lloc càlid fins que dobli el seu volum (més o menys 1h, 1h30min). 
Enfornem durant 30min amb el forn calent a 180º. Si els rotlles s'enfosqueixen molt, podem posar un paper de plata a sobre mentre enfornem. Traiem i deixem refredar.
Mentrestant fem el glacejat amb el sucre glacé, 25ml de llet i una culleradeta de vainilla. Repartim el glacejat per sobre dels rotllets. 

Recepta de cinnamon rolls per esmorzar

Jo no en poso gaire i després, si cal, n'afegeixo a les racions individuals. Estan per morir!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió