9/6/15

Gelat de què???

"Gelat de què???" Aquesta és la pregunta que em fan quan dic que aquest gelat és de vi negre. 
He de començar dient que a mi el vi no m'agrada. M'agrada la sangria, el kalimotxo i els dolços que porten vi, com aquest pa de pessic de xocolata i vi que és fantàstic; però el vi no. Així que a l'hora de fer aquest gelat, que sí que m'agrada per cert, et recomano que triïs el vi que a tu t'agradi o que algú t'aconselli ;)


Gelat de vi sense geladora

Necessites aquests ingredients:

Mitja ampolla de vi negre
1 branqueta de canyella
200gr sucre
300gr nata
4 clares

Primer de tot s'ha de fer una reducció de vi negre: posem el vi a un cassó amb la branqueta de canyella i deixem bullir uns 45-50min. Et quedaran uns 125ml de vi que ficarem a la nevera fins que estigui ben fred (millor d'un dia per l'altre).
Muntem la nata i, molt a poc a poc, poqueta quantitat cada vegada, l'hi afegirem el vi. A un altre recipient pujarem les clares i els hi afegirem, també a poc a poc i sense deixar de batre, al sucre per fer una merenga ferma, que quan traiem les varilles de la batedora faci pics. Afegim la merenga a la nata mesclant amb una espàtula i, després un mínim de 8 hores al congelador, tendrem més o menys un litre i mig de gelat sense necessitat de geladora.

Helado de vino sin heladera

Si ets amant del vi, t'encantarà; si no ho ets, fem cas, tasta'l, també t'encantarà ;)


Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió