27/3/13

La Txell en fa 32

La Txell en va fer 32 i sabia exactament quina tarta volia: "Vull una tarta de pasta de full, flam, nata i maduixes". Ho tenia claríssim, així que... els seus desitjos són ordres! I al final va ser una tarta senzilla i boníssima:



És una tarta en quatre passes: pasta de full, flam, nata i maduixes.


1) La pasta de full: la vaig comprar feta. Triem el motlle i el folrem amb paper vegetal i per sobre el folrem amb la pasta de full.



Tarta de cumpleaños amb flam, nata i maduixes

2) El flam: 

Ingredients: 
- 3 ous (jo en vaig fer servir 4 perquè eren molt petits)
- 200ml de llet
- 1 cullerada de sucre per cada ou

Escalfem la llet amb el sucre perque es dissolgui i li afegim als ous batuts sense deixar de batre perque no es cualli l'ou. Es tira a dintre del motlle que hem folrat amb pasta de full i, tapat amb paper de plata, el fiquem al forn escalfat a 180º uns 15-20 minuts.




3) Nata: muntem 200ml de nata i, un cop tret el pastís del forn i refredat, el decorem. No cal que sigui perfecte, penseu que a sobre hi posarem les maduixes.





4) Maduixes: les netegem, les partim per la meitat i les reservem. A una paella hi posem unes cullerades de sucre i una mica d'aigua i fem un almíbar espés. Col·loquem les maduixes a sobre de la nata i les pintem amb un pinzell amb l'almíbar. Si voleu també podeu pintar la pasta de full dels voltants.




Una pinta fantàstica, gens embafadora i fàcil. La Txell va quedar encantada!










1 comentari :

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió