Fa poc vaig tastar la carabassa a una recepta dolça de galetes per aprofitar els fruits de la temporada. Ara mateix a casa tenim excedent de mandarines, també fruita de temporada. Aviat faré confitura, però volia aprofitar per fer algun pa de pessic o alguna altra recepta amb les mandarines fresques. A Instagram vaig trobar la imatge d'un bund cake de xocolata i mandarina espectacular que havia fet l'Elena de Mrmlada. Ja li vaig dir, me l'apunto! Jo l'he fet sense xocolata, només de mandarina i una mica més intens que el seu.
He utilitzat:
5 mandarines
4 ous
200gr sucre
100ml oli de gira-sol
1 iogur
220gr farina
1 sobre (15gr) de llevat químic
Primer he netejat bé les mandarines, les he tallat per la meitat per treure'n els pinyols i les he triturat amb la picadora. Les he batuta amb la batedora elèctrica i hi he afegit el sucre, els ous, l'oli i el iogur. Per útlim he afegit la farina i el llevat removent amb una espàtula. Es greixa el motlle, es passa la mescla a dins i s'enforna amb el forn calent a 180º uns 45min.
Surt un pa de pessic humit i amb un sabor intens a mandarina. Les meves tenien la pell bastant gruixuda i van fer que sortís un pèl amargant, si no t'agrada tanta intensitat, pots pelar-les abans de triturar-les. Que espectacular, gràcies Elena!
Gracias a ti! Te ha quedado estupendo!! Me llevo un trocito para el desayuno de la mañana. Un besote!
ResponEliminaHa quedado muy rico, la verdad, me apunto más de tus recetas para ir probando ;)!
Elimina