Són molt senzilles de fer. Necessitem:
113gr mantega tova
200gr sucre
1/2 culleradeta vainilla
1 ou
La ratlladura i el suc de mitja llimona
Un pessic de sal, un de llevat i un de bicarbonat
200gr farina
Sucre glas per ajudar-nos a formar les bolles que després seran les galetes
Mesclem la mantega i el sucre i hi afegim l'ou, la vainilla i la llimona. Quan estigui ben integrat, afegim a poc a poc la resta d'ingredients. Quedarà una massa enganxosa.
Preparem un plat amb sucre glas i amb una cullera anem fent boletes de galeta que pasarem pel sucre glar per no enganxar-nos, com quan feim pilotes ("albóndigas"). Les anem col·locant a la safata del forn que tendrem escalfat a 180º i les enfornam uns 9-11min. Al treurer-les les deixem 3min a la safata abans de retirar-les i deixar-les refredar completament sobre una reixeta.
Alerta! Les boletes acaban expandint-se i aplanant-se així que deixeu bastanta separació entre boletes (3cm més o menys).
Són unes galetes que, a més de fàcils, es fan a gust del consumidor. Si les fas més grans queden més esponjoses al centre, si les fas més petites o les aplanes es couen més i queden cruixents. En ambdós casos, he de dir queden boníssimes.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió