60gr sucre
100gr mantega AMB SAL
1 ou
140gr farina
1/2c vainilla
1ou i 1 cullerada de llet per pintar les galetes
Mesclem la mantega, el sucre, l'ou, la vainilla i la farina i fem una massa amb la que poguem formar una bola. Si està molt tova la fiquem a la nevera una estoneta mentre recollim la cuina i preparem la llauna pel forn amb un paper antiadherent, el corró, el tallador y la superfície on formarem les galetes (silicona, taula enfarinada, paper de forn, el que tingueu més a mà perque la massa no s'enganxi a la superfície) i escalfem el forn a 180º. Traiem la massa, l'estirem amb un gruix de mig cm més o menys i tallem les galetes. Les passem a la llauna que anirà al forn, les pintem amb l'ou mesclam amb la llet i, si volem, les podem marcar amb una forqueta. Enfornem uns 10-15minuts, vigilant que surtin dauradetes però que no es cremin.
I això és tot! Les podem guardar a una llauna gairebé un mes. Avui recepta senzilla, anima't a tastar-les!
Preciosa! He fet les galetes bretones i han quedat brutals de bones!!! Només he tingut un problema a l’hora de manipular la massa i donar forma a les peces, perquè la massa m’ha quedat super enganxosa... Creus que amb una estona llargueta de nevera hagués sigut més fàcil? (A la nevera ho he posat només un moment curt...) O enfarinant el corró i tal?
ResponEliminaMerci!! Gloria