8/4/17

A mig camí



Avui duc una recepta a mig camí entre el pa i el dolç. A més a més, una recepta que no és meva, és del forner Xavier Barriga. Potser el coneixeu o potser no, però si us interessa el món del pa i el que l'envolta us aconsello molt i molt que busqueu informació sobre ell. Igualment us recomano que passeu per qualsevol dels seus forns Turris, gaudireu en qualsevol cosa que tasteu, us ho prometo. Bé, la recepta, avui: coques de pa de xocolata. 

Cocas de pan de chocolate de Xavier Barriga

La recepta surt al seu llibre "Cocas, tortas y otras delicias", també molt recomanable, del que no descarto fer algunes receptes més. Per fer 12 coques d'uns 80-90gr necessitaràs:

500gr farina de força
10gr sal
25gr sucre
50gr mantega
270ml aigua freda
15gr llevat fresc de forner (o 5gr llevat sec de forner)
125gr xocolata negra a bocins petits

En el llibre dóna consells molt útils sobre com pastar i alguns trucs més. Per no desvelar tots els misteris, només t'explicaré com ho he fet jo. 
Per pastar he fet servir una màquina per pastar, però també podria haver fet servir una batedora de barnilles amb els ganxos per seguir aquesta opció. Posem tots els ingredients a un bol menys el l'aigua, el llevat i la xocolata. 
Desfem el llevat en una mica d'aigua i reservem. Pastem amb la màquina a baixa velocitat mentre anem afegint la resta de l'aigua fins que l'absorbeixi tota. Seguim pastant una mica més ràpid uns 4min; hi afegim el llevat dissolt i la xocolata. Seguim pastant fins que la pasta es desenganxi de les parets del bol.
Enfarinem una safata de forn i hi estirem a sobre la pasta, formant un rectangle d'uns 2cm de gruix. Tapem amb un drap humit i deixem tovar a un lloc càlid sense corrents d'aire 2h.
Passat aquest temps, tallem les coques de la mida que vulguem i les col·loquem a sobre de la safata a on les enfornarem prèviament greixada. Les tornem a tapar amb un drap humit i les deixem tovar 30min més.
Escalfem el forn a 220º i enfornem uns 10-15min, depenent de la mida de les coques. Deixem refredar a sobre d'una reixeta.

Coques de pa de xocolata de Xavier Barriga

He de dir que el Xavier Barriga hi afegeix alguna cosa més, però per mi així estan boníssimes.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió