-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Abans de res: feliç 2013! Ja som aquí, ja hem tornat i portem la primera recepta de l'any, nadalenca tot i que ja s'acaben les festes... Mantecados! Amb la recepta de la meva tia Paquita.
Per uns 20 mantecados necessites:
100gr saïm
1/4 tassó vi blanc
Canyella
Farina (a ull, fins que la pasta es desenganxi i es pugui treballar com per fer galetes, jo en vaig posar uns 200gr)
Desfem la mantega, hi afegim el vi i anem afegint farina, pastant amb les mans, fins a obtenir una pasta que es desenganxi i es pugui treballar. Si la pasta és molt tova, podem reservar-la uns minuts a la nevera abans d'estirar-la.
Estirem la pasta sense deixar-la molt fina (un dit i mig més o menys), tallem els mantecados i els enfornem amb el forn calent a 180º uns 15min.
Consell: desfeu la mantega però deixeu que es refredi abans d'afegir la farina. Jo la vaig posar al microones uns segons i abans que es desfés del tot la vaig treure i vaig desfer la que quedava sense fondre amb l'escalfor de l'altra. Després vaig afegir el vi fred de la nevera perquè refredar-la del tot.
Esper que hagueu passat unes bones festes i us desitjo el millor per aquest any que comença. La setmana que ve: roscón de reis!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aquí els teniu, ja veis que hi ha coses que no canvien. A acabar bé l'any i compte amb les innocentades avui!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió