30/4/16

Més pa


Cada cop compro menys pa. Tot i així, no he deixat de menjar-ne, ara el faig a casa. Ja fa temps, de fet, que el faig a casa. No és una qüestió solament sobre els "ingredients" que porten ens pans que es poden comprar a les grans superfícies, podria comprar el pa al forn. Visc molt aprop d'un forn on he treballat, és a dir, l'he vist per dins, i compraria el seu pa. Té més a veure amb la satisfacció. La satisfacció de poder elaborar a casa un aliment tan bàsic i que surti tan bo. Aquí al blog n'he penjat algunes de receptes de pa: pa de motlle fàcil, pa de motlle de segó, pa de xocolata i, la més recent, pa de llet. Avui porto un pa de motlle amb llavors fet amb massa mare. No és més difícil, només porta una mica més de temps, però val la pena.

Pa de motlle amb llavors i massa mare ideal per esmorzar

Els ingredients per la massa mare són:

100ml aigua
20gr llevat fresc o 7gr llevat sec de forner
1 culleradeta sucre
130gr farina de força

Desfem el llevat i el sucre en aigua teba. Hi afegim la farina i pastem. Deixem reposar la pasta a un recipient tapat amb paper plàstic transparent a un lloc càlid fins que dobli el seu volum (30min-1h).

Mentrestant podem anar preparant la resta d'ingredients:

250ml aigua
2 cullerades oli d'oliva
1 culleradeta sucre
500gr farina de força 
1 cullerada llavors de rosella
1 cullerada llavors de lli
1 cullerada sèsam
2 cullerades pipes pelades de gira-sol 

Mesclem l'aigua, l'oli i el sucre. Afegim la massa mare i després, a poc a poc, la farina amb les llavors barrejades. Pastem fins a obtenir una pasta que es pot treballar sense enganxar-se massa a les mans. Posem a un recipient i tapem amb paper plàstic transparent per deixar pujar, un cop més, fins que dobli el seu volum (30min-1h). Passat aquest temps, formem una barra amb el pa i la fiquem al motlle prèviament greixat. Deixem que pugi, un cop més, fins a doblar el seu volum (30min-1h). Enfornem amb el forn calent a 200º uns 30min.

Pan de molde con semillas y masa madre ideal para el desayuno

Tenim un pa de motlle enriquit, que dura una setmana embolicat a un drap net, es deixa tallar finet sense trencar-se i és ideal per congelar. La base d'un esmorzar bo i equilibrat. A la foto surt amb formatge fresc d'untar i pit de gall d'indi acompanyat amb suc de maduixa i síndria. Amb què te'l faries tu?

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió