L'únic problema amb que no vaig comptar és que al ficar-les al forn creixen moltíssim a l'ample: se me van enganxar i van quedar totes diferents: quadrades, triangulars... lletges al cap i a la fi; però tan cruixents i saboroses que m'és igual quina forma tenguin!
Per fer-ne unes 10 galetes d'uns 9cm de diàmetre més o menys, és a dir, grandetes, necessiteu:
120gr farina
1/2 culleradeta llevat
un pessic de bicarbonat
un pessic de sal
1 culleradeta canyella
un pessic de nou moscada
75gr mantega
115gr sucre moré
65gr sucre blanc
1 ou
1 culleradeta vainilla
100gr avena
Abans de res posam el forn a escalfar a 180º i triturem l'avena però sense fer-la pols, que quedin trossets de diferents mides. L'hi afegim la farina i tots els altres ingredients secs menys el sucre i reservem. A un alte recipient batem la mantega amb el sucre i, quan estigui ben mesclat, hi afegim l'ou i la vainilla. Hi afegim la meitat dels ingredients secs i mesclem fins que s'integri, després hi afegim la resta i ho batem tot junt.
Amb una cullera repartim la massa a una safata de forn, dues cullerades per galeta, deixant una separació d'uns quatre centímetres per costat i enfornem uns 15-25minuts, depenent de com de cruixents les volguem i també del nostre forn. A mi m'agraden molt cruixents i, a més, se'm van enganxar unes amb les altres, així que les hi vaig tenir ben bé mitja hora.
Ara ja tens berenar per tota la setmana!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió