25/10/14

Brioche amb mora

Un brioche és una mena de pa esponjós. La massa no és dolça i es pot combinar amb moltes coses. Aquest en concret està trenat amb pasta de mores però també es pot fer amb melmelades, xocolata, fruits secs, mel... i mil coses més. Aquest de mores està boníssim així sol, però l'àcid de les mores amb una mica de formatge fresc... mmm... irresistible!

Brioche de mores per esmorzar

El brioche no és difícil de fer, però requereix temps, ja que la massa ha de tovar.
Els ingredients que necessitem són:

335gr farina de força
9gr sal
50gr sucre
4gr llevat sec en pols de pa
78gr llet a temperatura ambient
3 ous petits o 2 grans a temperatura ambient
2gr vainilla
170gr mantega en pomada

A un bol mesclem la llet, la vainilla i els ous. Afegim de cop tots els ingredients secs (farina, sal, sucre i llevat). Quan estigui integrat, afegim la mantega en tres vegades, esperan cada vegada que s'hagi mesclat bé. Batem fins que, en agafar-la amb dos dits, la massa s'estiri. Passem la massa a un altre bol enfarinat perque no s'enganxi i deixem fermentar 45 minuts.
Passat aquest temps amassem una mica i tornem a reservar d'una a dotze hora, cubrint el bol amb un film transparent.
És important deixar repossar la massa en un lloc fresc, si fa molta calor la mantega es desfà i el brioche no surt més sec.
Un cop passat aquest temps, estirem la massa sobre una superfície enfarinada fins formar un rectangle d'uns 30x40cm. Cobrim amb una capa fina del farciment triat i enrotllem per la part més ample. Si a sota tenim un paper plàstic, de forn o una safara de silicona us serà més fàcil. Un cop enrotllat, tallem les puntes am bun ganivet i fem un tall horitzontal deixant uns dos dits sense tallar a una punta. Sobreposem un i altre costat que hem tallat fins que obtenim una trena, ficam les puntes a sota i enmotllem. Aneum amb compte, cal treballar ràpid, si la massa s'escalfa molt comença a suar i cada cop és més difícil treballar-la. Deixem la massa al motlle de mitja a una hora abans d'enfornar-la 45 min a 150/160º. 

Brioche de moras para desayunar

Aquest és el resultat. Puc assegurar que val la pena la feina i el temps dedicat.



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió