2/10/13

Gelat d'stracciatela i neules

Ja tornem a ser aquí! Després d'una celebració perfecta i un viatge espectacular ara fa falta tornar a la rutina. I com aquí sembla que la calor no afluixa encara cau bé un altre geladet per aquest estiu que sembla que no vulgui acabar.
Ah! I una altra cosa casi millor: neules per acompanyar-lo!


Gelat d'stracciatela casolà

La veritat és molt més senzill de fer del que semblava. Vaig trobar aquesta recepta a Gastronomia&Cia i vaig pensar que era la única cosa que li faltava als gelats casolans.



Recepta neules casolanes

Per fer les neules necessitem:

3 clares

125gr farina
125gr sucre
125gr mantega
vainilla (jo vaig utilitzar 100gr de sucre normal i 25 de sucre avainillat)

Batem amb la batedora les clares, el sucre i la farina. Quan estigui integrat hi afegim la mantega empomada.

Pre-escalfem el forn a 180º i preparem dues llaunes. Millor dues llaunes perquè si volem fer formes amb la neula millor fer-les d'una en una, ja que es refreden molt ràpid i és al refredar-se quan s'endureixen.
Així doncs, preparem dues llaunes amb paper de forn; amb una cullera posem una mica de la mescla i l'estenem perque quedi bén fina. La fiquem al forn de 3 a 5 minuts depenent de lo gran que sigui. Quan la traiem del forn podem fer la forma que volguem (tulipa posant-los a sobre d'un tassó a l'inrevés, cònic o enrotllat o com se'ns acudeixi) ràpidament perque si es refreda s'endureix i no podrem fer-hi res.


Receta barquillos caseros

Pel gelat d'stracciatela necessitem:


3 clares

250gr sucre
400ml nata
200gr xocolata negra feta virutes

Pugem les clares i quan estiguin casi a punt hi afegim la meitat del sucre per fer merenga. A un altre recipient muntem la nata amb la resta de sucre. L'hi afegim les clares i la xocolata i mesclem amb una espàtula a poc a poc perque no baixi gaire. Posem la mescla a un recipient amb tapa i ho fiquem al congelador com a mínim 8 hores.


Servim i a disfrutar!



Gelat d'stracciatela servit en neules casolanes



2 comentaris :

  1. Hol! No coneixia aquest blog, encara, però m'he trobat amb aquest gelat d'stracciatela i m'ha encantat. ja teniu una nova seguidora!

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies Marina, espero que t'agradi.

    ResponElimina

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió