Ah! I una altra cosa casi millor: neules per acompanyar-lo!
La veritat és molt més senzill de fer del que semblava. Vaig trobar aquesta recepta a Gastronomia&Cia i vaig pensar que era la única cosa que li faltava als gelats casolans.
3 clares
125gr farina
125gr sucre
125gr mantega
vainilla (jo vaig utilitzar 100gr de sucre normal i 25 de sucre avainillat)
Batem amb la batedora les clares, el sucre i la farina. Quan estigui integrat hi afegim la mantega empomada.
Pre-escalfem el forn a 180º i preparem dues llaunes. Millor dues llaunes perquè si volem fer formes amb la neula millor fer-les d'una en una, ja que es refreden molt ràpid i és al refredar-se quan s'endureixen.
Així doncs, preparem dues llaunes amb paper de forn; amb una cullera posem una mica de la mescla i l'estenem perque quedi bén fina. La fiquem al forn de 3 a 5 minuts depenent de lo gran que sigui. Quan la traiem del forn podem fer la forma que volguem (tulipa posant-los a sobre d'un tassó a l'inrevés, cònic o enrotllat o com se'ns acudeixi) ràpidament perque si es refreda s'endureix i no podrem fer-hi res.
Pel gelat d'stracciatela necessitem:
3 clares
250gr sucre
400ml nata
200gr xocolata negra feta virutes
Pugem les clares i quan estiguin casi a punt hi afegim la meitat del sucre per fer merenga. A un altre recipient muntem la nata amb la resta de sucre. L'hi afegim les clares i la xocolata i mesclem amb una espàtula a poc a poc perque no baixi gaire. Posem la mescla a un recipient amb tapa i ho fiquem al congelador com a mínim 8 hores.
Servim i a disfrutar!
Hol! No coneixia aquest blog, encara, però m'he trobat amb aquest gelat d'stracciatela i m'ha encantat. ja teniu una nova seguidora!
ResponEliminaMoltes gràcies Marina, espero que t'agradi.
ResponElimina