16/1/13

Briouats

Els briouats són uns paquetets de pasta brick o pasta filo farcits. Es una especialitat marroquina i poden ser tan dolços com salats. En aquest cas els vaig fer dolços, amb tres farcits diferents.


Pastissets àrabs

- Briouats de mango:

200gr mango
1 cullerada d'aigua de tarongina ("azahar")
50gr sucre
40gr mantega
1 culleradeta de canyella
Pasta brick

Per l'acabat: mel i sèsam


Piquem el mango en bocinets molt petits i el deixem macerar amb la mantega desfeta, el sucre, la tarongina i la canyella un parell d'hores. Fem tires de pasta brick (més amples o estretes segons volguem el tamany dels briouats) i fiquem en una punta una culleradeta del farcit i l'anem plegant sobre si mateixa fomant triangles. Per tancar mullem amb una mica d'aigua. Preparem una paella amb oli ben calent i fregim els farcellets, els deixem escórrer l'excés d'oli, el passem per mel calenta i el cobrim amb sèsam.

Recepta original d'Asopaipas.



- Briouats de fruits secs:
100gr nous
20gr sucre
1/2 cullerada de canyella
2 culleradetes d'aigua de tarongina
1 culleradeta d'aigua
Pasta brick

Per l'acabat: fem almíbar amb una cullerada de mel, un trocet de pela de taronja, un altra de llimona i un altre de canyella en rama.


Possem les nous al morter i les piquem tot mesclant-les amb el sucre, la canyella, l'aigua i la tarongina fent una pasta ajudant-nos amb la mà de morter. Fem tires de pasta brick (més amples o estretes segons volguem el tamany dels briouats) i fiquem en una punta una culleradeta del farcit i l'anem plegant sobre si mateixa fomant triangles. Per tancar mullem amb una mica d'aigua. Preparem una paella amb oli ben calent i fregim els farcellets, els deixem escórrer l'excés d'oli i els cobrim amb l'almíbar que hem fet posant la mel a una cassola amb la pela de llimona i taronja i la canyella en rama afegint una miqueta d'aigua i escalfant.

Recepta original de Patricietas.



- Briouats de pastanaga i xocolata:

100gr pastanafa laminada
50gr d'avellanes picades
50gr xocolata feta virutes
Mantega i sucre.
Pasta brick



Escaldem les pastanagues en aigua bollint i després les passem per la paella amb una mica de mantega i sucre al gust. Afegim una miqueta del brou de bollir les pastanagues i deixem que el líquid redueixi fins que es formi una mena d'almíbar. Les deixem refredar. Un cop fredes afegim les avellaner picades i la xocolata. Fem tires de pasta brick (més amples o estretes segons volguem el tamany dels briouats) i fiquem en una punta una culleradeta del farcit i l'anem plegant sobre si mateixa fomant triangles. Per tancar mullem amb una mica d'aigua. Preparem una paella amb oli ben calent i fregim els farcellets, els deixem escórrer l'excés d'oli i decorem amb sucre glass.
Recepta original de La cocina de Cabriola.

Com que em va sobrar farcit i tenia pasta brisa a casa vaig fer uns farcellets i els vaig ficar al forn 20 minuts a 180º. Aquesta pinta tenien:










Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió