18/11/17

Esmorzar bé no és difícil

Ja fa temps vaig dedicar una àmplia secció a aquest blog als esmorzars; es deia "i tu què esmorzes?" i pots veure totes les receptes si poses "esmorzar" al cercador del blog. Darrerament l'esmorzar és l'àpat que faig més tranquil·la i al que puc dedicar temps. Això (i les peticions populars) ha fet que faci molt més pa casolà i més variat, em canso de menjar sempre el mateix. Aquesta és la raó que al blog hagi crescut aquest tipus de receptes. Aquesta i que penso que a tothom li va bé fer pa en algun moment de la setmana, tallar-lo, congelar-lo i tenir-ne per quan faci falta. Així que sí, avui una altra recepta de pa: pa d'avena.


pa d'avena facil per esmorzar


Necessites:

300gr aigua tèbia
5gr llevat sec de forner (o 15gr llevat fresc)
25gr sucre
20gr oli
100gr flocs d'avena
100gr farina integral
220gr farina força

Desfem el sucre i el llevat en l'aigua i l'oli i deixem reposar uns 10min. Després hi afegim l'avena i les farines i pastem uns 10min a mà (5min a màquina), que quedi tot ben integrat. No queda una pasta molt llisa i s'enganxa una mica, però es deixa treballar. Deixem a un bol greixat i tapat amb paper plàstic transparent perquè pugi gairebé fins a doblar el seu volum (1h30min aprox, depèn de la temperatura de l'habitació també). 
Un cop ha pujat, ens greixem les mans i donem forma al pa que ficarem a un motlle greixat o folrat amb paper de forn. Tapem amb un drap net i deixem que pugui un altre cop (1h aprox).
Enfornem amb el forn a 200º uns 20-30min. En treure'l del forn, deixar refredar uns 5min i treure del motlle perquè no faci condensació i es mulli el pa. Deixar refredar completament a sobre d'una reixeta.

Pan de avena facil para desayunar

Aquest pa és bastant senzill de fer. No puja molt, té la molla bastant espessa, però un gust boníssm.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió