14/10/17

"Tunejant"

Seguim amb l'avena i "tunejant" una recepta que no és nova: barretes de cereals. M'encanta aquesta recepta per senzilla, ràpida i bona. I perquè hi pots afegir i canviar la recepta amb mil coses.


Com ja us vaig dir la primera vegada que la vaig fer, la recepta bàsica és: 
150gr avena 
1 plàtan 
5 cullerades mel
25gr llavors de lli
50ml aigua calenta
150gr fruits secs, fruita seca, llavors, xocolata... (aquí el que volgueu)

La meva recepta d'aquesta setmana és:
150gr avena
1 plàtan
5 cullerades xarop d'atzavara ("sirope de ágave", si hi poses mel també va bé)
25gr llavors de lli
50ml aigua
30gr llavors de xia
20gr llavors de rosella
50gr nous
50gr avellanes

Primer cal remullar les llavors de lli en els 50ml d'aigua calenta mínim 15min, màxim d'un dia per l'altre. Com més temps millor, ja que l'objectiu és que s'estovin per poder-les triturar i fer llinosa.
Un cop fet això, hi triturem a dins també el plàtan i el xarop d'atzavara i reservem.
Per altra banda, posem els fruits secs, llavors i avena en una paella al foc i els torrem un mica durant uns 3-5min. 
Barregem bé la mescla humida amb els ingredients secs i la passem a motlles petits o a un motlle més gran prèviament greixat. Amb aquesta quantitat i un motlle de 24x21cm han sortit 12 barretes d'uns 10x5cm amb un gruix d'un cm i mig més o menys.
Enfornem amb el forn calent a 180º uns 20-25min, fins que comenci a agafar color pels costats. Traiem del forn, deixem refredar i tallem o desemmotllem. 


Boníssimes!

Cap comentari :

Publica un comentari

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió