27/5/17

Alguna cosa fresca

Semblava que no venia i ha vengut de cop: calor. No sé allà, però aquí ens llevem al matí d'hora i ja hi ha 18º i pujant durant tot el dia. Això ja no para, així que posem-hi remei amb alguna cosa fresca: gelat de maduixes rostides.

Gelat de maduixa rostida

És senzill, però fa falta forn. Necessites:

250gr maduixes (poden ser congelades)
2 cullerades sucre glacé
Suc de mitja llimona
40gr maizena
360ml llet
140gr formatge fresc d'untar
un pessic de sal
325ml nata per muntar
100gr sucre
40gr mel

Primer, posem les maduixes amb les dues cullerades de sucre glacé a un recipient apte pel forn i les enfornem amb el forn calent a 180º uns 10-15min (si són fresques amb 10min basta, si són congelades millor 15min). Les traiem del forn, les deixem refredar una mica, afegim el suc de llimona i triturem. 
Per altra banda, a un recipient petit barregem la maizena amb dues o tres cullerades de llet i reservem. 
Posem la resta de la llet, la nata, el sucre i la mel a una cassola i portem al foc. Deixem que bulli uns 5min, retirem del foc i hi afegim la barreja de llet i maizena a poc a poc. Tornem a posar al foc fins que torni a bullir un minutet. 
Batem el formatge amb la sal i hi anem afegint la mescla anterior a poc a poc. Deixem refredar fins que estigui a temperatura ambient. Llavors, afegim el puré de maduixes i mesclem bé. Ho passem a un recipient amb tapa hermètica i congelem un mínim de 5h. 

Helado de fresa casero

He de dir que el gelat queda boníssim, però s'ha de treure amb bastant de temps d'antelació abans de menjar-lo, sinó serà massa dur i es trencarà quan el volguem servir. 

I tu? Amb què et refresques? Dona'm idees que et faci ganes veure al blog i en faré la meva versió. Fins aviat!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió