21/1/17

Très chic

Avui tenim unes postres "très chic" com dirien els francesos: éclairs. Jo tota la vida els havia dit palos. Palo de crema, palo de nata, palo de xocolata... però no, es veu que no és ben bé el mateix. Com diuen Els amics de les Arts a la cançó Carnaval: "les coses a França, sonen molt millor".
Doncs els éclaris són uns pastissets allargats de massa choux, farcit de coses diverses i amb diferents possibilitats de cobertura. Jo n'he fet uns mini, farcits de crema i amb cobertura de xocolata. He de dir que ja saben el que es fan els francesos, "ils sont délicieux".

eclairs de crema y chocolate

És una recepta una mica laboriosa. Primer s'ha de fer la crema, millor d'un dia per l'altre, perquè refredi bé. Tot i que també els pots farcir d'una altra cosa. Per fer la crema pastissera necessites: 

250ml nata
250ml llet
130gr sucre
Canyella en rama
Pell de llimona
3 rovells d'ou
40gr d'espessant (maicena)

Posem a una cassola la nata i la llet (menys un gotet), la canyella, la llimona i el sucre. Anem remenant a poc a poc perquè el sucre es vagi desfent. Deixem que agafi calor i quan comenci a bullir ho retirem del foc, traiem la canyella i la llimona i hi tirem els rovells d'ou batent ben fort perquè no es quallin amb l'escalfor. A continuació fiquem la maicena dissolta amb la llet que havíem reservat. Tornem a posar-ho al foc i removem sense deixar que bulli fins que es vagi espessint. 
Deixem refredar, millor d'un dia per l'altre.

Per altra banda, s'ha de fer la massa choux:

150ml aigua
80gr mantega
20gr sucre
120gr farina
3 ous
1 pessic sal

A un cassó, hi posem l'aigua, la sal, el sucre i la mantega a trossos i portem al foc fins que la mantega estigui completament desfeta. Hi afegim la farina de cop, removent amb una cullera de pal fins que es comenci a formar una pasta, apartem del foc i seguim removent fins a obtenir una massa homogènia. Tornem a portar al foc uns minuts (un o dos), sense deixar de remoure, perquè la massa s'eixugui una mica. Apartem del foc i deixem refredar uns 10min. Afegim els ous un a un, removent amb la cullera de pal, sense afegir-ne més fins que l'anterior estigui ben integrat. Al principi semblarà que la massa es fa malbé, no passa res, seguim removent fins a obtenir una massa suau. Fiquem la massa a una màniga pastissera i fem bastonets sobre una safata de forn greixada o amb paper vegetal, deixant dos dits de separació entre ells. Enfornar amb el forn calent a 200º uns 20min. Apagar el forn i deixar els bastons a dins amb la porta una mica oberta uns 10min. Treure i deixar refredar.

Un cop freds, amb la punta d'un ganivet fem uns foradets a la base i, amb l'ajuda d'una màniga, farcim de crema. Notareu que agafen pes i s'inflen una miqueta. 

Per acabar, simplement vaig desfer una mica de xocolata negra i hi vaig submergir la part superior d'alguns dels éclaris. 

eclairs de crema i xocolata

La veritat és que van tenir molt d'èxit, estaven realment espectaculars. 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió