Has fet mai natilles? No? És una recepta senzilla, una crema que has d'espessir a foc lent una estoneta. Es tarda una mitja hora en fer i per unes 6 natilles necessites:
100gr sucre
1 cullerada vainilla
600ml llet
3 rovells d'ou
1 cullerada maicena
Preparem una olla amb aigua i un recipient que es pugui ficar-hi a dins, sense que l'aigua que posem a l'olla hi toqui, per fer un bany maria. Posem l'olla al foc i deixem que l'aigua es vagi escalfant.
A l'altre recipient, batem els rovells amb el sucre i la vainilla. Hi afegim la maicena i batem bé. Per últim, hi afegim la llet i batem bé, procurant que no quedi cap grumoll.
Portem la crema al bany maria i anem removent fins que espesseixi. Retirem del foc i passem al recipient o recipients on servirem. Deixem a la nevera fins que les natilles estiguin completament fredes.
Pots fer això o directament comprar 6 natilles, les que més t'agradin, per fer aquesta tarta lleugera i gens embafosa, perfecta per aquests dies de torrades abundants.
Primer preparem la base de la tarta:
200gr galetes tipus Maria
100gr mantega
canyella al gust
Triturem les galetes, desfem la mantega i ho barregem tot amb una mica de canyella. Repartim la barreja al fons del motlle i reservem a la nevera.
Per la mousse de natilles:
6 natilles
300gr nata
3 clares (pots fer servir les que t'han sobrat de fer les natilles)
100gr sucre
6 fulls gelatina neutra
Canyella i galletes tipus maria per decorar
Primer, hidratem la gelatina a un recipient amb igua freda.
Muntem 250gr de nata amb 50gr de sucre i reservem.
Muntem també les clares amb la resta del sucre i reservem.
Escalfem els 50gr de nata que queden i hi desfem la gelatina a dins. Un cop ben desfeta, la hi afegim a les natilles i batem perquè s'integri.
Amb una espàtula amb moviments suaus, hi afegim la nata i, finalment, les clares.
Passem la mescla al motlle i deixem a la nevera mínim 6h. Millor d'un dia per l'altre.
Decorem amb les galetes maria i canyella.
Boníssima i molt lleugera, que aprofiti!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió