19/11/16

Fons d'armari

T'has trobat mai alguna recepta bàsica? D'aquestes que penses que serveixen per a mil coses? La d'avui és, en la meva opinió, una d'aquestes. Un fons d'armari, que diríem. És el pa de pessic genovès.

Pa de pessic genoves


Es tracta d'un pa de pessic molt esponjós que tant es pot menjar sol, amb una mica de sucre per sobre, com es pot fer servir com a base de qualsevol tarta mousse entre d'altres tipus de tartes, es pot emborratxar o calar amb almívar, es pot coure en forma de planxa i enrotllar-lo per fer un braç de gitano... És, com hem dit, un bàsic.

Bizcocho genoves


Com veien a la foto anterior, aquest m'ha sortit molt baixet, és perquè només necessitava dos pisos i he fet la meitat de la següent recepta que és per un motlle de 20-22cm. Necessites:

4 ous
120gr sucre
120gr farina
un pessic sal
una culleradeta vainilla

Posem el forn a escalfar a 180º i greixem el motlle.
Separem els rovells de les clares i els muntem amb el sucre, això és: batem els rovells i el sucre enèrgicament o amb una batedora elèctrica uns 5-10min, fins que dobli més o menys el seu volum. Hi afegim la sal i la farina mesclant a poc a poc, suaument, amb una espàtula.
Muntem les clares i les hi afegim a la mescla anterior amb l'espàtula, fen moviments suaus per no baixar-les. 
Passem la mescla al motlle i enfornem uns 20-25min. Piquem amb un escuradents per veure si està cuit: si no surt net, el deixem 5min més; si surt net, el traiem del forn, esperem uns 5min i el desemmotllem, deixant-lo refredar del tot a sobre una reixeta. 

Bizcocho base

Després ja el pots tallar, farcir, emborratxar o te'l pots cruspir sencer ;)!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió