30/1/16

Només tres ingredients


Avui un esmorzar molt senzill de fer, unes galetes que els britànics anomenen Shortbreads i que originalment porta sols tres ingredients: sucre, mantega i farina. Per enriquir-la una miqueta, jo he emprat una recepta amb alguna cosa més per fer unes galetes per acompanyar el té o el cafè del matí o mitja tarda boníssimes i aptes pels al·lèrgics a l'ou.

Els ingredients són:

120gr farina
130gr farina de blat de moro ("Maizena")
un pessic de sal
230gr mantega
100gr sucre glacé
1 cullerada vainilla

Batem el sucre amb la mantega fins a obtenir una pasta esponjosa i hi afegim la vainilla. Afegim els ingredients secs i pastem bé. Ens quedarà una pasta una mica enganxosa que deixarem reposar a la nevera durant una hora. 
Passat aquest temps, traiem la pasta de la nevera i fem boles d'uns dos centímetres més o menys, col·locant-les a la safata del forn amb un paper vegetal o greixada perquè no s'aferrin. Deixem una separació també d'uns dos centímetres entre galeta i galeta, al forn creixen i es poden enganxar unes amb les altres. 
Enfornem amb el forn calent a 180º uns 12-15min. Deixem 5min a la safata de forn però ja fora d'aquest i després les passem a una reixeta perquè s'acabin de refredar.


Ja ho tenim, unes galetes sense ou perfectes per esmorzar i berenar que, guardades a una capsa de llauna o a un tupper ben tancat ens poden durar fins i tot més de dues setmanes.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió