11/5/15

Pa de pessic sense gluten


Perdona per l'endarreriment de l'esmorzar de la setmana. Ara ja he fet l'últim English exam així que si faig tard no tenc excusa.
Avui feim un pa de pessic sense farina de blat ni de cap altra tipus. He de dir que dit així sona sospitós; sí, jo també he provat de fer moltes receptes de pa de pessic sense gluten i no són moltes les que donen bons resultats. Per això avui he triat aquesta, perquè surt un pa de pessic esponjós i molt bo, que a més porta un dels meus fruits secs preferits: els festucs.

Pa de pessic d'ametlla i festucs sense gluten per esmorzar


Per fer-lo necessitem:
120gr ametlles crues
180gr festucs pelats
170gr sucre morè
1 culleradeta ratlladura de llimona (optatiu)
1 culleradeta cardamom (optatiu)
2 ous sencers
5 clares d'ou
un pessic de sal

Primer de tot posem les ametlles en remull durant mitja horeta i les escorrem bé. Un cop fet això, les fiquem a la picadora amb els festucs, el sucre i el cardamom i triturem fins que quedi una pasta. Si queden alguns trossets més grans no passa res. Compte, si el teu vas de la picadora no és prou gran, mescla els ingredients sense triturar en un altre bol i pica la mescla per tandes, que hi hagi de tot cada cop que piquis. 
A un altre recipient batem els ous, les clares i la llimona amb força fins que pugin una mica i, després, hi incorporem la pasta de fruits secs. Queda una massa bastant líquida, no et preocupis.
Greixem el motlle, hi tirem la mescla i fiquem al forn escalfat a 160º durant una hora, hora i quart.

Pa de pessic de fruits secs sense gluten per esmorzar

Tenim un pa de pessic boníssim, sense gluten i que aguanta tota la setmana. A esmorzar s'ha dit!

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió