Bon dia pel matí! Ja fa temps que vaig preparar el pa de motlle de sagó, però tenia ganes de fer-ne un altre típic i tòpic, i més senzill també ;). Vaig trobar una recepta fàcil i que ha donat uns resultats fantàstics, seguiu llegint!
Només necessites:
660gr farina de pa
220gr aigua
220gr llet
25gr mantega tova
5gr sucre
10gr sal
5gr llevat sec de forner (15gr si és fresc)
Fiquem tot a un mateix recipient i amassem fins a tenir una massa llisa i que poguen manipular amb facilitat (la pots amassar a mà, amb batedora amb varilles per amassar o amb robot, tu mateix). Passem la massa a un recipient que haurem greixat prèviament amb una mica d'oli, el tapem amb paper plàstic transparent i deixem pujar fins que dobli el seu volum (més d'una hora en tot cas, si està més temps "del que toca" no passa res). Traiem la massa del recipient i la posem a sobre d'una superfície enfarinada, l'aixafem una mica fins a formar un rectangle més o menys de la llargària del motlle que emprarem per enfornar; tapem amb el paper plàstic i deixem 5 minuts, mentre recollim la cuina per exemple. Enrotllem el rectangle sobre si mateix i el fiquem dins el motlle amb la part oberta a sota i deixem pujar tapat amb paper plàstic un altre cop fins al doble del seu volum més o menys. Un cop passat aquest temps enfornem amb el forn calent a 230º amb aire, una mica més si és sense, uns 20min; després baixem el forn a 190º i el deixem uns 15min més. Traiem i deixem refredar.
Surten unes llesques tendres però que no s'esmicolen i que aguanten molt bé tot el que hi volguem ficar a sobre. Esmorzar complet avui!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió