Ratlladura de dues llimones
200ml de suc de llimona
200gr sucre
100gr mantega
3 ous
Es mescla el sucre i la ratlladura de llimona a un recipient que es pugui posar al bany maria. Li posem i hi afegim la mantega, mesclant a mesura que es va fonent.
Batem els ous una mica i hi mesclem el suc de llimona abans d'afegir-ho al recipient que tenim al bany maria. Ho mesclem i anem removent de tant en tant fins que espesseixi al nostre gust (penseu que quan es refreda es fa una mica més espès). Amb aquestes quantitats a mi em van sortir uns 500gr de crema de llimona. Es pot guardar fins a 20 dies en pots de vidre ben tancats.
El gelat el vaig fer seguint més o menys la recepta de gelat de vainilla i cookies que trobareu en aquest mateix blog:
3 clares
250gr sucre
400ml nata per muntar (ben freda!)
250gr curd de llimona
Posem la nata, el curd de llimona i la meitat de sucre a un recipient i muntem amb la batedora de barnilles. Per altra banda, muntem les clares amb la resta de sucre. Ho mesclem tot a poc a poc amb moviment envoltants. Ho repartim en carmanyoles o similar i ho fiquem al congelador (mínim 8h).
Per llepar-se'n els dits!
Bonísiim! Un gelat de llimona cremós, saborós, refrescant i molt molt bo!
ResponElimina