La recepta (és més senzill del que sembla):
100gr de sucre glass
50gr d'ametlla molta
63gr de clares d'ou
20gr de sucre
Si voleu podeu afegir l'aroma i el colorant que volgueu. A mi em venien de gust naturals, només he tret 5gr de sucre i els he canviat per 5gr de sucre avainillat.
A un bol mescleu el sucre glass i l'ametlla i reserveu-lo per més tart.
Heu de tenir les clares a tempertura ambient a un altre bol i pujar-les. Quan quasi bé estiguin afegiu el sucre normal i segui batent una estoneta. Si voleu afegir aroma o colorant ara és el moment.
Un cop pujades les passem al bol de l'ametlla i ho mesclem amb una espàtula amb moviment de sota cap adalt a poc a poc.
Quans està tot bén integrat ho fiquem a una màniga de pastisseria (o una bosa neta amb un foradet a una punta) i fem rotllanetes a sobre de la planxa del forn on haurem posat paper vegetal d'aquest perque no s'enganxi. Ara ve el moment de deixar els projectes de macarons tranquils fins que s'asseguin (tarden bastant, entre 2 i 3 hores).
Quan ja estiguin secs (toqueu una miqueta i no s'enganxa al dit) els fiqueu 10 minutets al forn a 170º. Jo els he posat a 160ª amb ventilador i amb 7 minuts n'hi ha hagut prou.
Els deixeu refredar i després els farciu del que més us agradi.
Jo per farcir he aprofitat el ganache que em va sobrar l'altre dia (a la nevera a un tupper que tanqui bé es conserva beníssim).
Us deixo més fotos a facebook, fins aviat!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió