30/5/15

Magdalenes amb nectarina

Cap comentari :

Un clàssic dels esmorzars són les magdalenes de tota la vida. De fet, qualsevol pa de pessic dels que hi ha a l'índex de receptes es pot transformar fàcilment en unes magdalenes: canviem el motlle i reduïm el temps de forn (normalment 12-15min). A més donen molt joc, es poden combinar amb qualsevol farcit o, com avui, simplement amb fruita i un bon glacejat de llimona. 


Magdalenes amb fruita i glassejat de llimona per esmorzar

Fer-les és molt senzill, necessites:
125gr mantega
200gr sucre
3 ous
200gr farina
200gr iogurt
2 nectarines petites (també pots provar una altra fruita)

Pel glacejat:
Suc d'una llimona
3 cullerades sucre glacé

Primer batem bé la mantega amb el sucre i hi afegim els ous un per un. Seguidament hi afegim la meitat de la farina i, un cop integrada, la meitat del iogurt i ho batem bé. Afegim la meitat de la farina que queda i mesclem amb espàtula. Per acabar hi afegim el iogurt i també l'incorporem amb l'espàtula. Posem la mescla als motlles i a sobre la nectarina tallada i enfornem uns 20min amb el forn a 180º. Traiem, deixem refredar 5min al motlle i després passem les magdalenes a una reixeta perquè acabin de refredar.
Mentrestant a un bol mesclem el suc de llimona i el sucre glacé. Quan les magdalenes estiguin fredes, suquem la part superior al glacejat i deixem a la reixeta de nou fins que el glacejat endureixi una mica.

Magdalenes amb nectarina i glassejat de llimona per esmorzar

I ja està. Tenim un esmorzar diferent i fàcil de preparar. Avui ho he provat amb nectarina però tenc ganes de provar-ho amb albercoc... Quina fruita hi posaries tu?

29/5/15

Temps de bebès

1 comentari :
No ho he dit encara per aquí però ara que ja ho sap gairebé tothom crec que ja és hora que tú també ho sàpigues: al setembre seré mamà. I no sé si és per això o no però tenia moltes, moltes ganes de provar diferents versions de les mateixes galetes per celebrar el que els anglosaxons anomenen Baby shower, una festa per celebrar l'arribada d'un nou membre de la família. Jo no sóc molt de celebrar festes que no pertanyen a la nostra tradició, però aquesta em sembla una alternativa diferent, divertida i laica al bateig tradicional, tot i que no crec que ni just abans ni just després de tenir un bebè ningú tengui moltes ganes de festa ;)!

Et deixo les meves versions; comencem per la vintage

Galletas bebe vintage

Galletas babyshower vintage

Galetes bebe vintage

Galletas niña rosa vintage

Seguim amb una versió més moderna:


Galletas bodies bebe colores 
Galetes carritos bebe colors


I acabem amb la versió animal print

Galletas bodies bebe print animal

Galletas baby shower print animal

Galetes babyshower print animals

Galletas carrito bebe print animal

Jo em decanto més per la darrera. A tú quina t'agrada més?


26/5/15

Gelat de maduixes amb nata

Cap comentari :
No sé tu, però jo tenc unes ganes boges que arribi l'estiu. De poder sortir en tirants a la nit, anar a prendre alguna cosa a les terrassetes, la platja, el sol, els dies llaaaargs... És la meva estació de l'any preferida i si pogués me la passaria estirada a una hamaca menjant gelats. Però com que no puc em conformo amb els gelats ;)

Helado cremoso de fresas con nata sin heladera


Jo no tenc màquina per fer gelats, per això, normalment utilitzo sempre la mateixa recepta de base, la primera que vaig fer pel gelat de vainilla i cookies, i hi vaig afegint o traient coses, depenent del que vulgui que sigui el gelat. Aquest d'avui és de maduixes amb nata, i per fer-lo sol necessites:

400ml nata per muntar ben freda
200gr sucre
3 clares
Crema de maduixes (o curd de maduixes) feta amb:
400gr maduixes
200gr sucre
3 rovells d'ou
100gr mantega

Primer de tot feim la crema, millor d'un dia per l'altre. Separem les clares i els rovells i reservem les clares a la nevera. Netegem i tallem a quadrets petits les maduixes i les posam a una olla al foc amb el sucre. Deixem que cuinin una estona a foc lent, fins que quedi una mena de melmelada. Llavors hi afegim la mantega fins que es desfaci. Retirem un moment del foc i, mentre batem ràpidamen perquè no quallin, hi afegim els rovells. Ho tornem a portar al foc i no deixem de remenar fins que torni una crema espessa. Retirem del foc i deixem refredar.
Per altra banda, a un recipient pugem la nata amb la meitat del sucre i, a un altre recipient, pugem les clares amb la resta del sucre. Afegim la crema de maduixes a la nata i batem fins que s'integri. Hi afegim les clares i les mesclem amb una espàtula, a poc a poc. Passem al recipient que anirà al congelador (un tupper o recipient hermètic) i congelem com a mínim 8 hores.

Gelat cremos de maduixes amb nata sense geladora

Surten dos litres de gelat boníiiissim. Ja estic pensant en el següent sabor que vull tastar... Alguna idea? Quin és el teu gelat preferit?

23/5/15

Brioix de "dulce de leche"

Cap comentari :

A què no saps com es diu "dulce de leche" en català? Es diu almívar de llet. Sí, en serio. Com que crec que gairebé ningú li deu dir així seguiré utilitzant "dulce de leche" per referir_me al que he posat a dins d'aquest fantàstic brioix.

Brioche de dulce de leche per esmorzar

Jo pensava que fer un brioix era complicat, sobretot abans de fer el primer, el brioix amb mora que teniu a aquest mateix blog. Després de fer-lo vaig pensar que no és complicat, i després de trobar aquesta nova recepta encara menys. Necessites:

125gr farina de força
125gr farina normal
25gr sucre
3gr llevat sec de forner (o 9 de llevat fresc)
80ml llet
1 culleradeta mel
1 ou
30ml oli de gira-sol
5gr sal dissolta en una mica d'aigua
"dulce de leche" 

A un recipient gran posem les farines, el llevat i el sucre i mesclem una mica.
A un altre recipient, batem els ous, l'oli, la sal dissolta en aigua i la mel dissolta en la llet.
Fem un forat el centre de la farina i anem afegint els ingredients líquids i batem. Pastem uns 10min fins a obtenir una massa llisa i una mica enganxosa però que podem desferrar del recipient. Potser que necessiteu una mica més de farina, però si no es desenganxa del tot tampoc passa res.
Llavors tapem el recipient amb film transparent i deixem tovar a un lloc càlid fins que la massa dobli el seu volum (entre 4 i 5 hores).
Un cop passat aquest temps, destapem i ens imaginem que la massa té quatre puntes. Estirem d'una punta cap a fora i la pleguem cap al centre de la massa. Repetim amb les tres puntes restants, tapem un altre cop i deixem tovar 15min. Repetim aquest procés de plegat mínim dues vegades més.
Després, traiem la massa del recipient i la posem a sobre d'una superfície enfarinada. Amb l'ajuda d'un corró, l'estirem i formem un rectangle. Escampem "dulce de leche" al gust per sobre i enrotllem la massa. Es pot enfornar així o trenar-lo, com he fet jo, tallant el rotlle horitzontalment, deixant uns tres dits sense tallar perquèno es separin les dues parts de la trena i sobreposant un i tros i l'altre amb la part oberta, on hem fet el tall, cap dalt. 
Tenim el forn calent a 180º i hi fiquem un recipient amb aigua perquè hi hagi més humitat i el brioix sigui més esponjós. Enfornem uns 25-30min. 

Brioche de dulce de leche para desayunar

Un esmorzar per llepar-se els dits!
Si tens cap dubte, deixa el teu comentari; aquí estic per contestar-te.