4/2/17

Un clàssic senzill

Flam. Un clàssic senzill. A vegades, les coses senzilles són les millors. Estic en aquesta línia ara: fes-ho senzill, fes-ho fàcil... o, com a mínim, intenta-ho. Estic divagant, anem a la recepta ;)

Flam d'ou rapid

És realment molt senzill, i fins i tot és poden fer de forma individual. Ara, ja que t'hi poses, fes-ne uns quants, no? Els ingredients que necessites per 4 flams individuals són:

4 ous
200ml llet
100gr sucre (és el meu gust, en pots posar més o menys)
100gr sucre per fer el caramel

Fem un caramel simplement deixant el sucre a una paella sense tocar, fins que tengui un color torradet. Si hi posem unes gotes de llimona millor. Passem el caramel al motlle o motlles i reservem.
Ara només hem de batre tots els ingredients fins que quedin ben integrats, passar-los al motlle o motlles i enfornar-los al bany maria. Això és , ficar-los a una safata amb aigua com fins a la meitat del motlle. Recomano tapar-los amb una mica de paper de plata perquè la superfície quedi millor. També pots escalfar la llet primer per desfer-hi el sucre a dins i després afegir-la als ous, batent enèrgicament perquè no quallin els ous amb l'escalfor. 
Enfornem amb el forn calent 180º uns 30min.

Flan de huevo rapido

Com pots observar, un flam seria 1 ous, 25ml llet, 25gr sucre (una cullerada sopera) i una mica de caramel. També he de dir que aquesta seria la recepta de flam d'ou bàsic. Pots afegir sabors aromatitzant la llet amb el que més t'agradi: canyella, herbes, cítrics, essències, cafè... és que se t'acudeixi, la imaginació és el límit. 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió