21/10/16

Arriba la tardor?

Hola! Com estàs? Per aquí sembla que ha començat la tardor de veritat: vent i pluja i ganes d'encendre el forn. I jo, enmig de la remodelació del blog, he fet un pa de motlle diferent, aprofitant un fruit de temporada que només m'agrada desfressat: la carabassa.


És una recepta senzilla, basada en la recepta que ja vaig publicar de pa de motlle fàcil. Necessites:

330gr farina de força
75gr aigua
75gr llet
10gr mantega tova
1 culleradeta sucre
1 pessic sal
5gr llevat sec de forner (15gr si és fresc)
60-70gr carabassa picada o ratllada
llavors de rosella al gust

Escalfem la llet perquè estigui teba i hi desfem el llevat a dins. Mesclem la farina amb les llavors i la carabassa i en fem un volcà. Hi posem al centre la llet amb el llevat, l'aigua, la mantega i el sucre i, a la part de fora, la sal. Pastem tot fins a obtenir una pasta llisa que no s'enganxi a les mans, afegint farina a poc a poc si és necessari.
Passem la pasta a un recipient que haurem greixat prèviament amb una mica d'oli, el tapem amb paper plàstic transparent i deixem que pugi fins a doblar el seu volum (una hora aprox, si el lloc és calent potser menys). Traiem la pasta del recipient i la posem a sobre d'una superfície enfarinada, l'aixafem una mica fins a formar un rectangle més o menys de la llargària del motlle que emprarem per enfornar; tapem amb el paper plàstic i deixem 5 minuts, mentre greixem el motlle que emprarem per exemple. Enrotllem el rectangle sobre si mateix i el fiquem dins el motlle amb la part oberta a sota i deixem pujar tapat amb paper plàstic un altre cop fins al doble del seu volum més o menys (compte! Greixa també el paper per si de cas). Un cop passat aquest temps enfornem amb el forn calent a 230º amb aire, una mica més si és sense, uns 20min; després baixem el forn a 190º i el deixem uns 15min més. Traiem i deixem refredar.


Surt un pa de motlle boníssim, amb una molla que aguanta bastant i el punt dolcet de la carabassa. Ideal amb formatge i, fins i tot, només torrat amb un rajolí d'oli. Una opció més per als qui, com a mi, ens costa menjar vegetals. Bé, segueixo amb les reformes, fins aviat!

Cap comentari :

Publica un comentari

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió