23/3/16

Tradicions


Robiols recepta mallorquina


300gr saïm de porc
180ml oli
180ml suc de taronja
3 rovells d'ou
300gr sucre
1kg farina

Desfem una mica la mantega, sense que arribi a ser líquida, i la barregem amb l'oli, el suc i els rovells. Hi afegim també el sucre. Un cop tot integrat, afegim la farina a poc a poc, tot pastant fins a obtenir una pasta llisa que es pugui treballar. Si està molt tova, la podem deixar reposar a la nevera uns 30min. 
Estirem la pasta, tallem uns cercles de la mida que volguem (a mi m'agraden petitets, d'uns 8 a 10cm de diàmetre), posem el farcit al centre i els tanquem.
Els farcits més tradicionals són la confitura, el cabell d'àngel i el brossat. També se'n fan de crema de cacau, sobrassada amb mel, crema o flam.
Per últim, enfornem a 180º uns 12-15min. 

Robiols receta de Mallorca

Si els fas de diferents coses, pensa a marcar-los per saber de què són un cop enfornats. Ah! I si et sobra pasta pots tallar-la amb talladors de galetes i enfornar-la igualment, et surtiran uns crespells boníssims. Que gaudeixis de les vacances!

Cap comentari :

Publica un comentari

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió