Amb aquests ingredients ens surten dues dotzenes amb els corresponents forats:
240ml llet tèbia
60gr sucre
10gr llevat sec de forn (o 30gr de llevat fresc)
2 ous grans
142gr mantega
600gr farina
1 pessic de sal
Per aquest recepta el que si que necessitarem seran varis recipients. Al primer hi mesclem la llet i el sucre i removem una mica. Després hi afegim el llevat, removem una mica amb una cullera mateix (no cal desfer-lo del tot) i deixem reposar.
Aun altre recipient (el de la batedora si en teniu) hi desfem la mantega al microones mateix. A un plat batem els ous lleugerament i els hi afegim a la mantega. Si teniu una batedora de peu la poseu al minim i mentres va batent ous i mantega aneu pesant la farina. Si no en teniu doncs bateu uns minuts i ja.
Afegim la mescla de la llet a la dels ous i tornem a batre fins que s'integri bé. Afegim la sal i la farina molt a poc a poc, de cullerada en cullerada. Si teniu ferros per amassar, podeu posar-los quan la massa comenci a ser més forta. Si no en teniu cap problema, amasseu a mà i llestos.
Deixem la massa a un recipient una mica greixat (amb oli o mantega, però sense passar-se) tapat amb paper plàstic transparent a la nevera mínim 6h, millor d'un dia per l'altre.
L'endemà, enfarinem la superfície de treball (enfarineu bé que la massa s'enganxa força) i estireu la massa amb un corró fins que tengui més o menys 1cm de gruix i amb un tallador rodó més gran (uns 7cm) i un de més petit feu la forma dels doughnuts. Aneu deixant-los a una safata enfarinada (insisteixo, la massa s'engaixa molt quan creix). Un cop tots tallats tapeu-los amb un drap i deixeu-los una hora a un espai calent. Jo per exemple el que he fet és escalfar el forn al mínim mentre tallava els doughnuts i després apagar-lo i ficar-hi les safates a dins.
Un cop han pujar escalfem oli i els fregim uns segons per cada costat vigilant que quedin dauradets (a mi se m'han passat una mica). Deixem escòrrer sobre un paper absorvent i després els podem ensucrar, cobrir amb xocolata, amb glasa... En aquest cas jo els he glassejat amb una glasa bastant líquida feta amb 50ml d'aigua, una culleradeta de vainilla i afegint-hi sucre glas fins que he trobat la textura que m'agradava. Els he passat dos cops per la cobertura (deixant escòrrer el sobrant entre passada i passada) i han quedat boníssims.
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió