20/9/14

Nova secció i estrena: Bundt cake de nata

Nova secció! La primera del blog!  I què és això de les seccions? Seran apartats específics amb receptes relacionades. Per exemple aquesta, la primera, es diu "I tu què esmorzes?" 

I tu què esmorzes?

"I tu què esmorzes?" neix amb la idea de fer receptes útils també pel dia a dia i no sols per les ocasions especials. Quan tenia uns horaris de feina més exigents em passava que gairebé no esmorzava: sortia correns amb un suc i una galeta que em menjava a correcuita camí a la feina. Per intentar que això no et passi, que diuen que l'esmorzar és la menjada més important del dia, cada setmana penjaré una recepta senzilla d'alguna cosa per esmorzar. La penjaré dissabte, així tendreu dissabte i diumenge per, si us ve de gust, fer-la durant el cap de setmana i gaudir-la durant tooooota la setmana següent. També podeu enviar-me receptes del que esmorzeu vosaltres; prometo provar-les i penjar-les al blog amb el vostre nom. Què us sembla?

Tall de bundt cake de nata

Totes le receptes les trobareu a la pestanya superior del blog amb el nom de la secció i també al receptari general. Hi he posat també algunes receptes antigues perque pogueu xafardejar. 
Doncs aquí va la primera novetat: Bundt cake de nata.

Ingredients:
200gr farina
50gr farina de blat de moro ("maizena")
1 sobre llevat
200ml nata per muntar 
4 ous
200gr sucre
Vainilla (una culleradet d'essència o sucre avainillat o la raspadura de l'interior d'una vaina)
1 pessic sal

Abans de res posem el fort a escalfar a 170º i muntem la nata i la reservem pel final. Avís: la nata munta millor si està ben freda.
A un altre recipient batem els ous amb el sucre. Un cop integrat (quan torna més blanquinós) hi afegim la vainilla i la farina i el llevat (millor si ho passem abans per un sedàs). Hi afegim la nata removent a poc a poc amb una espàtula fins que estigui ben mesclada. En acabar, ho passem a un motlle de rosca o de bundt cake, aquells que tenen un forat al mig. Fiquem el motlle al forn uns 40 minuts amb la reixeta, no amb la safata, ja que el motlle amb forat al mig està pensat perque hi circuli l'aire calent i es cogui millor; si tapem el forat no se'ns courà bé. Provem amb un escuradents si està cuit i el traiem, deixant-lo reposar 10 minuts abans de desmotllar-lo: si esperem més o menys hi ha moltes possibilitat de que se'ns trenqui. Posem la plata on l'haguem de presentar a la part superior del motlle i girem.

Recepta de bundt cake de nata per esmorzar

Voilà! Un pa de pessic dens, per mullar amb llet, cacao, cafè o el que més us vingui de gust!



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió