És un pa de pessic de castanyes cobert amb crema també de castanyes. Va sortir per llepar-se els dits tot i que la vam fer una mica contrarrellotge, teniem convidats a dinar i no arrivabem a temps!
Pel pa de pessic necessitem:
600gr de castanyes pelades
150gr de sucre
50gr de mantega
4 ous
1 gotet de rom
1 cullerada de cacau en pols
1 pessic de sal
ralladura d'una llimona
Primer hem de pelar les castanyes, us recomano que les escaldeu en quantitats petites i les aneu pelant; jo les vaig escaldar totes a la vegada i les que es van refredar eren gairebé impossibles de pelar, una feinada!
Quan ja estan pelades les bollim una mitja hora i les triturem.
Precalentem el forn a 180º.
A un altre recipient separem les clares dels rovells. Mesclem els rovells amb el sucre i la mantega i quan estigui ben integrat afegim la resta d'ingredients (rom, llimona, cacau i castanyes). Al final de tot afegim les clares pujades a punt de neu.
Hem sap greu però no recordo d'on vaig treure aquesta recepta. La de la crema de castanyes la vaig trobar a Gastronomía y cía. Necessitem:
400gr de castanyes.
400ml de llet
180gr de sucre
un culleradeta d'extracte de vainilla
Primer hem de pelar les castanyes. Un cop pelades es bullen amb la llet, el sucre, la vainilla durant uns 20 minuts. Triturar-ho tot i llest. Si volem la crema més fina, afegim llet.
Ara ja només falta deixar refredar el pa de pessic i la crema i untar-la per sobre. Va quedar fantàstica!
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada
Gràcies per compartir amb nosaltres la teva opinió